Emma Kimiläinen i pole Heat 1

Emma Kimiläinen startar i pole position i det första STCC-heatet på Solvalla i morgon efter en tiondeplats i kvalet, platsen före comebackande teamchefen Daniel Haglöf. 

De båda förarna kvalade in som 10:a och 11:a i ett stökigt kval med mycket trafik när 16 bilar gjorde upp om startplatserna på den tighta Solvallabanan.

Emma kunde utnyttja den omvända startordningen för topp 10 i det första kvalet med att kvala tia och säkra pole position i det första heatet i morgon. Trots en bra startposition var hon dock inte nöjd med sitt kval.

– Jag är nöjd med hur vi i teamet jobbat med bilen idag men jag är inte nöjd med min kvalinsats, sammanfattade Emma efteråt. Jag lyckades inte skaffa mig några fria varv. Jag vet att vi har en så mycket bättre bil än detta så jag är frustrerad. Vi är snabbare än tiondeplats men det positiva är att vi nu startar bra i första racet i morgon och har chans att göra något väldigt bra av det. Nu blir det till att ladda om för ett bra race i morgon.

Daniel Haglöf kvalade in på en 11:e plats och delade lite av Emmas synpunkter när han skulle beskriva sin kvaldag.

– Jag är väldigt glad att vi har två bilar till start den här helgen och att min bil fungerar så bra men besviken att jag inte kunde kvala bättre, sa Haglöf. Vi hade fart för en plats runt sjätte eller sjundeplats och mitt mål var Q2 och en nionde eller tionde plats hade varit ok så jag är inte där jag ville vara. Det var ett mycket stökigt kval idag vilket också spelade in. Nu tror jag nog att det kommer att hända en hel del i morgon i de två heaten så det blir en spännande dag.