Jens Edman klar SM-mästare i V8 Thunder Cars

Det var klart redan efter första heatet – Jens Edman säkrade sin första SM-seger i V8 Thunder Cars genom att en fjärdeplats bakom trean Alx Danielsson som utgjorde det enda hotet om titeln. Poänggapet ned till Danielsson räckte för att Edman skulle kunna fira i förtid med tre heat kvar att köra av säsongen. Segrare i heatet blev Andreas Ahlberg före Alexander Graff.

I det andra heatet tvingades Edman bryta efter en sammanstötning med Alx Danielsson.  Alexander Graff klev fram och vann sitt andra heat för året före norrmannen Stein Frederic Akre och Kim Andersson.

Med Edman som klar mästare finns ändå kampen om andraplatsen att gotta sig åt när mästerskapet kör sin sista deltävling på Mantorp Park. Hela sex förare har chansen att ta hem silvret. Alx Danielsson toppar den fajten på 111 poäng, sjuan i tabellen Marcus Palnér har 78 och det finns 50 poäng kvar att köra om.