Ralf Aron tog dubbelseger på Solvalla

Formel Renault 1,6-serien börjar gå mot sitt slut, men mästerskapsledande Joonas Lappalainen inte hade en bra helg alls, utom slutade 8:a i båda racen. Detta utnyttjade Estländaren Ralf Aron, som vann båda Formel Renault 1,6-heaten på Solvalla i dominant stil.Han vann med 6 sekunder i första racet, och hela 12 sekunder i andra racet.

– Denna bana var mycket roligare än jag trodde att den skulle vara, och det verkade som den passade mig kanonbra, sade en mycket nöjd Ralf Aron efter racet.

Den som var närmast att utmana Aron i det andra heatet var Pontus Fredricsson, men han hade inte det som krävdes för att hänga på Aaron.

– Det var inte så mycket att göra åt Ralf, han var alldeles för snabb, sade Fredricsson efter målgång. Arons snabbaste varv var nämligen nästan en sekund snabbare är Fredricssons snabbaste varvtid i det andra racet.

Kevin Aabol hade en tuff fight med Robert Svensson, men lyckades precis försvara sig till målgång.

– Det var en tuff fight med Svensson, det var det. Det kändes även lite konstigt att varva mästerskapsledaren Joonas Lappalainen i slutet av racet. Men det gör mig bara bra för mästerskapet, sade Aabol när han stigit ut ur bilen.

 

Resultat Formel Renault 1,6 Race 2:

1. Ralf Aron, Scuderia Nordica, 17:35.182

2. Pontus Fredricsson, Tornfrakt Racing, +12.353

3. Kevin Aabol, —, +16.138

4. Robert Svensson, Svensson Racing, +16.713

5. Ilmari Korpivaara, FinnDrive, +33.398

6. Oliver Söderström, Scuderia Nordica, +46.296

7. Paul Blomqvist, —, +1 Lap

8. Joonas Lappalainen, FinnDrive, +1 Lap

9. Robin Fredriksson, —, +1 Lap

10. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, +1 Lap

11. Karl Ero, Trackstar Racing, +1 Lap