Alx Danielsson växlar spår till finalen

Pressrelease: Memphis Racing

I en någon oväntad vändning kliver Alx Danielsson av V8 Thunder Cars-satsningen och kör istället Porsche Carrera Cup med sitt team Memphis Racing i helgens stora final på Mantorp Park. Anledningen? Vinna är allt! Alx till start i Porsche Carrera Cup i helgens stora final!

Alx Danielsson, till vardags anställd på Medtechbolaget Bactiguard, ligger för närvarande på andra plats i SM-klassen V8 Thunder Cars (V8TC). Nu kommer dock beskedet att han kliver åt sidan och upplåter sin Dodge Challenger till en annan förare i helgens Grande Finale på Mantorp Park utanför Linköping. Med detta lägger teamet han tävlar för, Memphis Racing, till en Porsche Carrera Cup-bil till sitt redan omfattande 7-bilsprogram i V8TC.

– Jag och Richard [Berggren] tog detta beslut då vi i år gjorde en ”all in” vinnarsatsning i V8TC med vår nya Dodge Challenger. Efter förra loppet på Solvalla stod det klart att vi inte längre kan vinna serien och vinna är allt!

Valet föll istället på Porsche Carrera Cup (PCCS) vilket har ett flertal anledningar. Inte minst har Alx mellan åren 2005-2009 gjort ett eller flera inhopp varje säsong och är därför bekant med biltypen. Men helt lätt räknar man inte med att det blir, trots att jämtlänningen vann 50 procent av de tolv loppen han startade när klassen var på topp 2007.

– Jag har ännu inte kört varken bilen jag ska tävla med i helgen eller ens av samma version. Det är väldigt begränsat med träning innan kval och race, bara 30 minuter. Under den tiden ska vi försöka hitta den perfekta inställningen på bilen från scratch och jag ska köra in mig. Det är förstås helt orealistiskt så jag kommer få förlita mig på bankännedom och nån mix av talang och erfarenhet. Jag och teamet kommer gå för seger i vår premiärtävling!

– Jag vill passa på att tacka Memphis Racing, de partners som tror på mig och gör detta möjligt och inte minst BWT Racing för tävlingsbilen vi använder i helgen.

Teamchefen Richard Berggren har hittills hållit sig strikt till V8TC (tidigare Camaro Cup) så detta blir ett språng ut i det okända.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Alx och vi litar blint på varandra. Detta är ovanligt. Vi tog oss an säsongen väl förberedda men vi gör inte detta för att komma tvåa. Det är stort av Alx att kliva åt sidan för att låta en annan förare prova på amerikanska muskler i finalen. Vi placerar nu Alx i PCCS och de båda bilarna kommer stå sida vid sida i vårt Victory/Indian -tält under helgen. Det kommer även en intressant twist som vi tror kommer få den uppmärksamhet det förtjänar och som även klargör varför vi bryter ny mark nu i teamet.

Kryptiskt och spännande från teamchefen alltså. De som vill följa tävlingarna LIVE men inte har möjlighet att ta sig till banan kan använda sig av SVTplay som har omfattande täckning. Sammandrag från tävlingarna sänds på lördag kl 18:00 i SVT2. LIVE-timing finns via www.stcc.se

 

Helgens hållpunkter för Alx och PCCS:

Fredag

11:00-11:30 Träning

15:30-15:50 Kval

 

Lördag

10:00-10:20

14:15-14:35