WestCoast Racing går på attack i finalen

Pressrelease: WestCoast Racing

Det är tre hungriga WestCoast Racing-förare som förbereder sig för säsongsfinalen på Mantorp i helgen. Mästerskapssituationen gör att alla har slängt taktiken ut genom fönstret och satt sig i attackläge för helgen. Fredrik Larsson ligger tvåa i mästerskapet, 31 poäng efter Thed efter att ha tappat greppet han haft om ledningen på Solvalla för två veckor sen.

– Är Thed i vägen kör jag över honom, säger Fredrik bestämt. Jag behöver inte köra taktiskt och tänka på mästerskapet. För mig är det bara segrar som gäller i helgen. Teoretiskt kan man ta 75 poäng på en helg även om det självklart inte är lätt. Jag går för fullt och slänger ut alla taktiska tankar genom fönstret.

Fredrik har varit i mästerskapsledningen fram till Knutstorp efter sommaruppehållet där lite oflyt gjorde att han tappade ledningen men ändå var bara tre poäng efter inför Solvalla. Men en dålig helg på Solvalla gjorde att han tappade ytterligare och nu är målet att avsluta med flaggan i topp i STCC-finalen som historiskt brukar bli händelserik.

– Fram till Solvalla hade vi en bra säsong men där tappade vi greppet. Dels var vi inte bra nog och dels hade vi otur och det är den enda riktiga dåliga helgen vi har haft. Det gör att vi har ett läge inför finalen där jag har allt att vinna och inget att förlora. Om Theds snabbhet och flyt håller i sig är det fördel honom men allt kan hända i de här finalerna och jag kommer att satsa fullt.

I attackläge är också Philip Forsman som på Solvalla tog ytterligare ett kliv framåt och var konkurrenskraftig hela helgen med en andraplats som bästa resultat. Han är sexa i mästerskapet men har efter en bra andra säsongshalva nu chans på fjärdeplatsen totalt.

– Det är inte mycket att säga. Det är final i helgen och man vill alltid avsluta säsongen starkt. Jag har tre poäng upp till femteplatsen och åtta poäng upp till fjärdeplatsen så alla möjligheter finns att klättra i tabellen. På Solvalla stod jag näst högst upp på pallen. På Mantorp ska jag kliva upp ett steg till. Det blir attackläge, säger Philip.

En bra helg siktar självklart också Erik Jonsson på. Inte minst efter en tuff helg på Solvalla där han bröt det första racet och inte kom till start i det andra. Han ser fram emot att kunna avsluta säsongen på Mantorp.

– En bra bana, en riktigt racerbana och det ska verkligen bli kul att köra där i helgen, säger Erik. Jag är övertygad om att det kommer att bli en spännande helg. Jag har inte alls tänkt på något mästerskapsläge eller några poäng, mitt enda mål är att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt och det är upp till mig och teamet att göra det. Jag är väldigt hoppfull inför helgen.

På Solvalla hoppade ”Snickar-Matte” in i en fjärde bil för teamet men på Mantorp är det tre bilar till start som gäller igen. Teamchef Dick Jönsson Wigroth hoppas man kan bjuda publik och gäster på en bra avslutning på årets säsong.

– Vi har på inget sätt gett upp några hopp om mästerskapsseger i helgen men är realistiska inför utgångsläget, säger Dick. Oavsett hur det här slutar i helgen tycker jag vi ska vara nöjda med säsongen och vi har ett ganska skönt utgångsläge. Vi kan helt fokusera på att gå för segrar och sen se hur det utvecklar sig. Oavsett hur det går är jag nöjd med vad alla våra tre förare har gjort. Fredrik har sedan starten varit i mästerskapstoppen och det var först på Solvalla greppet om ledningen lossnade men så länge Fredrik har en chans att vinna ska man inte göra misstaget att räkna bort honom och som team är vi ganska bra på säsongsfinaler. Philip och Erik har båda gjort sina debutsäsonger långt över vår förväntan. Båda har vunnit race och nu ska vi se till att alla tre förare får alla förutsättningar för en stark säsongsavslutning.

Tidsschema – STCC-finalen på Mantorp:

Fredag 19 september

11:45 – Test 1
13:15 – Test 2
16:05 – Kval, Q1 följt av Q2

Lördag 20 september:

12:35 – Race 1, live i SVT Play
15:25 – Race 2, live i SVT Play

18:00 – STCC-sammandrag i SVT2