Lappalainen säkrar Formel Renault 1.6-titeln

Joonas Lappalainen säkrade Formel Renault 1,6-mästerskapet efter sin fjärde plats i dagens första heat. Mästeskapstvåan Kevin Aabol kom inte bättre än två, vilket säkrade mästerskapet åt Lappalainen. En annan som var mycket nöjd med racet var vinnaren, Ralf Aron.

– Det känns kanonbra. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb med bilen, och det ihop med att jag körde bra räckte till vinst för min del, sade Aron efter målgång.

Bakom Aron var det en stentuff fight om andraplatsen, som Oliver Söderström, Arons teamkamrat, gick segrande ut ur.

– Det var ett tufft race för min del, men mycket upp och ner. Jag hade en bra lucka, men sedan försvann den helt och hållet. Jag var hela tiden uppvaktad av de andra som försökte köra om, och trots att jag kände att det gick bra så kom de andra bakom mig och var på mig direkt. För övrigt känns det kanonbra med en första- och en andraplats för teamet, vilket är vårt bästa resultat, förklarade Söderström.

Tredjeplacerade Lukas Sundahl låg på Söderström hårt, men lyckades inte komma förbi.

– Det var ett tufft race. Det känns skönt att slå Joonas [Lappalainen], och att kunna kvala fyra och ändå avancera i racet till en tredjeplats. Men jag hann aldrig hålla tillbaka något, det var bara att ladda på hela tiden, och det räckte precis för min del.

 

Nästa heat körs 13:45.

 

Resultat Race 8 Formel Renault 1,6

1. Ralf Aron, Scuderia Nordica, 17:33.273

2. Oliver Söderström, Scuderia Nordica, +8.357

3. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, +8.652

4. Joonas Lappalainen, FinnDrive, +8.780

5. Robert Svensson, Svensson Racing, +14.674

6. Paul Blomqvist, —, +17.748

7. Ilmari Korpivaara, FinnDrive, +17.806

8. Kevin Aabol, —, +21.425

9. Pontus Fredricsson, Tornfrakt Racing, +25.124

10. Karl Ero, Trackstar Racing, +39.376

11. Rasmus Ericsson, —, +39.991

12. Robin Fredriksson, —, +41.964

13. David Nordgren, —, +1:28.232