Renault satsar vidare på Clio Cup och Formel Renault 1.6

Renault fortsätter sin satsning på svensk racing tillsammans med STCC. Under finalen på Mantorp Park offentliggjordes ett nytt 3-årsavtal för Renault Clio Cup och Formel Renault 1,6.

I den förstnämnda klassen lanseras dessutom nya Renault Clio RS 4.

På plats för premiärvisning av den nya bilen fanns Björn Ågren, vd för Renault Sverige.

– Renault har en lång och framgångsrik tradition inom motorsporten och vi är glada över vårt fortsatta samarbete med STCC, sa han och hyllade den plantskola för svensk racing som STCC är.

– Det är i Clio Cup och Formel Renault nästa generation svenska förare formas.

Med den fjärde generationen Clio tar klassen ett steg framåt.

– Clio RS 4 är en fullblodsracer, säger Thomas Johansson, promotor för de båda Renaultklasserna i STCC.

Renault Clio RS 4 är bland annat utrustad med en 1,6 liters turbomotor som utvecklar 220 hästkrafter. Bilen har en 6-växlad sekventiell växellåda med så kallade paddlar. Clio RS 4 har dessutom bättre bromsar och bättre aerodynamik är generation 3-bilen.

– Vi har visat bilen för teamen och fått ett bra gensvar. Redan nu har fyra stycken visat intresse. Målsättningen med 10-12 nya bilar till kommande säsong är fullt realistiskt.

Priset på nya Renault Clio RS 4 är cirka 45.000 Euro.

Den bil med vilken Clio Cup avgjorts i tre säsonger försvinner emellertid inte.

– Vi ska tävla vidare med den i en kategori 2-klass. Den äldre modellen kommer också att gälla i junior-SM där vi, tillsammans med Svenska bilsportförbundet, kommit överens om att sänka åldern från 25 till 20 år, berättar Johansson.

I samband med presentationen av det nya avtalet med Renault offentliggjorde STCC ett nytt treårigt avtal med Sveriges Television samt att en av nästa års deltävlingar kommer att avgöras på Anderstorp Raceway i Småland.