STCC och SVT i nytt treårsavtal

Nu är det klart – det blir STCC och RallyX i tv-rutan och på bildskärmarna även under de tre kommande åren. Det står klart sedan STCC och SVT har skrivit under ett nytt treårsavtal.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan fortsätta det goda samarbete vi har haft med SVT under de tre senaste åren, säger Jonas Lundin, VD för STCC. Den breda publiken kommer vi som tidigare att nå via magasinet som kommer att sändas efterhand i någon av SVT:s huvudkanaler. SVT ligger långt fram i utvecklingen av sina tjänster på nätet och vi ser också fram emot att våra direktsändningar kommer att kunna följas i SVT Play.

– Vi är mycket glada att SVT kan fortsätta att sända STCC med RallyX. Det här är racing som tveklöst står sig väldigt bra i internationell konkurrens. STCC bjuder på en spännande mix av klasser och banor och vi är övertygade om att STCC-ledningen är redo att utveckla konceptet ytterligare de närmaste åren, säger Johan Ejeborg, projektledare SVT Sport.

SVT:s sändningsrättigheter omfattar enligt avtalet STCC, det för i år nystartade rallycrossmästerskapet RallyX, och samtliga supportklasser. Avtalet gäller från 2015 till 2017. Precis som i år kommer formatet att bli direktsändning i SVT Play med ett sammandrag som sänds i efterhand senare på kvällen i någon av SVT:s huvudkanaler.