STCC tillbaka till Anderstorp med Affärsracet

STCC kommer tillbaka till Anderstorp Raceway, det meddelades vid en presskonferens under STCC-finalen på Mantorp Park i lördags. Tävlingen kommer att köras den 29-30 maj i samband med Affärsracet, ett unikt näringslivsforum.

– Anderstorp Raceway är en del av svensk motorsporthistoria och det känns oerhört bra att vi nu är tillbaka för första gången sedan 2007 och att vi gör det med en lokal näringslivspartner i Affärsracet, säger STCC:s VD Jonas Lundin. Det gör att vi förankrar tävlingen i regionen och att de affärsintressen som är engagerade i STCC får ett utbyte med det lokala näringslivet.

Affärsracet som arrangeras av Gislaved näringsliv AB vartannat år lockar cirka 6 000 besökare och 300 utställare. Det är en av Sveriges största mötesplatser för innovation och entreprenörskap i industritäta Business Gnosjöregionen. Mässan presenterar en stor branschbredd, kunskaper och teknik i att ta fram de lösningar, produkter och tjänster som behövs för morgondagens marknad.

– För Affärsracet innebär detta att våra mäss- och konferensdeltagare går hem med ny inspiration, ökad kunskap och många nya kontakter och att inkludera branschaktörer som är involverade i racing och STCC uppmuntrar till att skapa nya kontaktytor, säger Carola Öberg, projektledare för Affärsracet.

Samarbetet med STCC bidrar till att skapa arbetsglädje iväg från en stressig vardag. Ett dynamiskt och spännande programinnehåll attraherar både den teknik- och motorintresserade och den som är nyfiken på utveckling och framtidens affärer.  Affärsracet välkomnar också hemvändare som ett led i arbetet med att stärka framtidens kompetensförsörjning,

– I vanliga fall är det bara en vinnare i racing, den som kör först över mållinjen men i det samarbetet har vi tre vinnare – STCC, Affärsracet och Anderstorp Raceway, säger Jonas Lundin. Vi tror mycket på den här modellen som ett sätt att jobba i framtiden med vår verksamhet. Det ska bli mycket spännande att få komma till Anderstorp nästa år.

För mer information:

Carola Öberg
Projektledare Affärsracet
Mob: 076-830 33 81
Tel: 0371-22 69 75
Mail: carola@gna.se