Stor testdag för Clio Cup den 18 oktober på Gelleråsen

På STCC-finalen på Mantorp Park presenterades en ny treårsatsning från STCC, Renault Sport och Renault Nordic på Renault-klasserna i STCC, Clio Cup och Formel Renault 1.6. Den 18 oktober är det stor testdag på Gelleråsen för Clio Cup – då får intresserade möjlighet att testa både den nya Clio Cup-bilen som introduceras nästa år och den äldre modellen som kommer att leva kvar ett par säsonger till.

– Den nya bilen är en betydligt mer potent racerbil som kommer att utgöra huvudklassen. Den äldre bilen kommer att användas i JTCC – båda biltyperna tävlar samtidigt på banan – och på så vis skapar vi en karriärstege inom konceptet där den gamla Clio Cup-bilen fungerar som en ingång från kartingen och den nya bilen som en länk upp till STCC.

I samband med testerna på Gelleråsen kommer även upplägget för 2015 att presenteras.

– Det som redan är presenterat från STCC:s sida är tv-avtalet med SVT för de kommande tre åren och att vi kommer att köra på Anderstorp. Jag hoppas kunna ge deltagarna ännu mer kött på benen om upplägget inför nästa säsong, fortsätter Johansson.

Clio Cup har under de tre säsonger som serien har körts etablerat sig som en bra plantskola för unga talanger. Till i år tog Andreas Wernersson och Mattias Lindberg steget från Clio Cup till STCC, ett bevis för att konceptet fungerar.

– Vi har fått till en bra utvecklingsstege med förare som har tagit examen i Clio Cup och gått vidare till STCC samtidigt som vi har förare som kommer underifrån, från karting, bland annat genom Prins Carl Philips Racing Pokal. I och med att satsningen på Renault-klasserna har förnyats kommer vi att fortsätta utveckla konceptet – Clio Cup ska bli en serie som står på egna ben och som samtidigt fungerar som en sluss mellan karting och högre klasser inom svensk racing.

Är du intresserad av att testa en Clio Cup-bil den 18 oktober? Kontakta:

Thomas Johansson
Manager Formula Renault 1.6 Nordic / Clio Cup Nordic
+46 708 816305
thomas@pro-consulting.se