Stor testdag för pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

Den 18 augusti i år avgjordes den andra upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal på Lidköpings Motorstadion där 83 unga kartingtalanger mötte upp för att kämpa om äran och möjligheten att bli en av de tio som nu ska få sin belöning – ett test i en riktig banracing bil. Testet, där Prins Carl Philip kommer att närvara, genomförs på Gelleråsen tisdag den 14 oktober.

–  Prinsens initiativ har stor betydelse för våra möjligheter att trygga återväxten inom svensk racing, säger Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal. Precis som i fjol, då Johanna Jovér tog chansen, hoppas vi att en eller flera av pristagarna tar steget upp i Clio Cup eller Formel Renault 1.6 till nästa säsong.

Pristagarna, som är i åldrarna mellan 11 och 25 år, kommer från hela landet. De yngsta förarna får dock stå på tillväxt ytterligare någon säsong innan de kan kvittera ut själva testkörningen.

–  De som är för unga för att köra får ändå vara med och ta del av testdagen, fortsätter Thomas Johansson De kommer bland annat att få åka med prinsen runt banan och ta del av en hel del information som de kan komma att ha nytta av i framtiden – framför allt kommer de att få en upplevelse som ger dem ytterligare motivation att gå vidare i sina racingkarriärer – och de tre förare som var för unga förra året får nu möjlighet att göra sitt test i år.

Prins Carl Philips Racing Pokal är ett samarbete mellan prins Carl Philip, Kungliga Automobil Klubben och STCC. Svenska Bilsportförbundet bidrar också till att pristagarna har möjlighet att delta en helg på Bosön för att även utvecklas fysiskt inför en framtida karting- och eller banracingkarriär.


Pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal 2014

Klass J60

Alfred Nilsson, 12 år, Tomelilla MK
Eddie Toftebom, 11 år, Borås FMCK
Emil Johannesson, 12 år, Lessebo MK

Klass KF Junior

Anton Haaga, 15 år, Team 13
Hugo Nerman, 15 år, Helsingborgs Kartingklubb
Ludvig Delvret, 15 år, Uddevalla MK

Klass KZ2

Freddie Carlsson, 20 år, Åmåls MK
Daniel Lindholm, 16 år, Skellefteå MS
Kevin Sundahl, 18 år, Växjö MS

Wild Card

Christoffer Karlsson, 25 år, SMK Örebro