Amanda Hansson vill till Clio Cup

Amanda Hansson, 18 år, från Mörarp utanför Helsingborg är en av många unga racingtalanger som är nyfiken på att köra Clio Cup nästa säsong. I lördags var hon med när det testades med Clio Cup-bilar på Gelleråsen utanför Karlskoga. 

– Det var fantastiskt roligt att få testa, säger Amanda Hansson. Det var riktigt roligt fast det var blött och svårkört. Jag älskar fart och det här vill jag verkligen göra.

Amanda har ett stort motorintresse. Hon pluggar på motorgymnasiet i Svalöv och har också kört folkrace och Formel Basic tidigare i karriären. Dessutom har hon varit med och hjälpt till som mekaniker i Mattias Anderssons STCC-team i år.

– Pappa körde folkrace när jag var liten och sedan har jag varit och kollat på STCC, det är där intresset kommer ifrån, säger Amanda som nu har siktet inställt på att köra Clio Cup nästa säsong.

– Jag har alltid velat köra banracing men inte haft de ekonomiska resurserna. Jag har kollat på Clio Cup och det verkar vara en bra klass att lära sig i och om man vill komma någonstans. Det har varit jättebra att få vara med på testet och få prata om hur det är med kostnader och att få känna på bilen.

Under årets säsong deltog fyra tjejer i Clio Cup, Linda Johansson, Johanna Jovér, Emelie Moe och Emelie Liljeström. Amanda Hansson kan bli den femte tjejen att köra Clio Cup om hon kommer till start 2015.

– Det är jätteroligt att så många tjejer är intresserade och verkligen tar sig fram i banracingen på ett sätt som vi inte har sett tidigare, säger Thomas Johansson, ansvarig för Renault-klasserna i Sverige. Jag hoppas att fler tjejer blir inspirerade att ta sig vidare till banracingen från kartingen och att Amanda blir en av dem nästa år.