Porsche Sverige skriver avtal med STCC om driften av Porsche Carrera Cup Scandinavia

Pressrelease: Porsche Sverige

Nya bilar och ny arrangör – det blir scenariot när Porsche Carrera Cup Scandinavia drar igång igen 2015. På banan nästa år står helt nya 991 GT3 Cup-bilar och det blir STCC AB som står för regin av den populära racingserien.

Efter tre år med Arvika-baserade Kristoffersson Motorsport, KMS, som arrangör av Porsche Carrera Cup blir det nu STCC AB som kommer att driva serien i egen regi när den drar igång igen 2015.

– Vi gör en stor satsning på framtiden i och med att det nästa år blir helt nya 991 GT3 Cup-bilar. Samtidigt väljer vi att låta STCC ta över ansvaret för serien efter KMS, säger Raine Wermelin, chef för Porsche Sverige.

Nya 991 GT3 Cup har redan fått bekänna färg på internationella racingbanor inom Porsche Carrera Cup. Den nya bilmodellen introducerades först i Porsche Supercup till 2013 och har från 2014 körts i ett antal olika Porsche Carrera Cup, bland annat i Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Asien. Och nästa år går alltså turen till Sverige, där KMS har varit arrangör av serien under de tre senaste åren, 2012-2014. Nu kommer man att helhjärtat satsa på sin andra gren, nämligen rallycross.

– Vi vill tacka KMS för ett gott samarbete och för att ha förvaltat ansvaret för Porsche Carrera Cup på bästa tänkbara sätt, säger Raine Wermelin.

– Det har varit ett stort och viktigt uppdrag för oss att ha fått vara med om att ytterligare utveckla Porsche Carrera Cup i Sverige. Nu fortsätter vi vårt engagemang inom Volkswagen Group Sverige i och med vår satsning tillsammans med Volkswagen på rallycrossen där vi har stora planer för nästa år, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för KMS.

Den nya arrangören av Porsche Carrera Cup Scandinavia blir nu alltså STCC AB. Avtalet med Porsche Sverige är flerårigt och STCC:s VD Jonas Lundin ser fram emot ett bra samarbete under de kommande åren:

– Sedan jag tillträdde som ny VD för STCC i somras har min ambition varit att hitta nya sätt att utveckla svensk racing. Porsche är ett av de starkaste varumärkena i världen, inte minst i racingsammanhang. Med sådana förutsättningar ser jag stora möjligheter att göra detta till något riktigt, riktigt bra, säger han.

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, Boxster, Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2013 registrerades 554 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.