STCC tar över Porsche Carrera Cup Scandinavia

Pressrelease STCC

STCC AB blir ny arrangör av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Avtalet med Porsche Sverige är flerårigt. På banan nästa år står helt nya 991 GT3 Cup-bilar och STCC:s VD Jonas Lundin ser fram emot ett bra samarbete med Porsche Sverige under de kommande åren:

– Sedan jag tillträdde som ny VD för STCC i somras har min ambition varit att hitta nya sätt att utveckla svensk racing. Porsche är ett av de starkaste varumärkena i världen, inte minst i racingsammanhang. Med sådana förutsättningar ser jag stora möjligheter att göra detta till något riktigt, riktigt bra, säger han.

Efter tre år med Arvika-baserade Kristoffersson Motorsport, KMS, som arrangör av Porsche Carrera Cup blir det nu alltså STCC AB som kommer att driva serien i egen regi när den drar igång igen 2015.

– Vi gör en stor satsning på framtiden i och med att det nästa år blir helt nya 991 GT3 Cup-bilar. Samtidigt väljer vi att låta STCC ta över ansvaret för serien efter KMS, säger Raine Wermelin, chef för Porsche Sverige. Vi vill tacka KMS för ett gott samarbete och för att ha förvaltat ansvaret för Porsche Carrera Cup på bästa tänkbara sätt.