V8 Thunder Cars i STCC 2015

Racingserien V8 Thunder Cars, som har SM-status, kommer att fortsätta sitt samarbete med STCC även under nästa säsong. Serien kommer att delta i sex av STCC-kalenderns sju deltävlingar nästa år.

– V8 Thunder Cars är en klass som med sin unika profil har en given plats bland elitklasserna i svensk racing, säger Jonas Lundin, VD för STCC. Klassen kompletterar övriga racingklasser på ett bra sätt konceptet har visat sig fungera utmärkt. Vi ser fram emot ytterligare en spännande säsong med V8 Thunder Cars.

Anders  Brofalk, som är ordförande i V8 Thunder Cars teamförening, ser fram emot nästa säsong med tillförsikt.

– Vi ser verkligen fram emot nästa säsong och ett startfält som lovar att växa, säger Anders Brofalk. I år har vi fått kvitto på att den nya motor och drivlina som introducerades till fjolårets säsong fungerar som tänkt och att vi med det också har betydligt lägre driftkostnader än tidigare.

I veckan som gick genomfördes också ett test på Mantorp Park för att locka nya förare till klassen. Tolv körsugna talanger med varierande erfarenhet och bakgrund var på plats och testet blev en succé.

– Vi har redan nu 18 deltagare som har aviserat de kommer till start nästa säsong, fortsätter Anders Brofalk. Vår förhoppning och målsättning är att vi landar på något fler än det när det är dags för premiären i vår.
För mer information kontakta:

Ordf. Anders Brofalk, telnr: 076-125 35 45