Erik Stillman i Clio Cup-test

Erik Stillman 20 år från Jönköping har siktet högt inställt i racingkarriären. I lördags passade Erik på att nästa års nya Clio Cup-bil på Gelleråsen och han var imponerad.

– Den var kul att köra och den gick bättre än vad jag trodde. Det var faktiskt bra fart och väghållning, säger Erik som har två års erfarenhet av snabba Radical-bilar i bakfickan.

– Det fungerade bra med framhjulsdrift, det tar lite tid att vänja sig men det är inga problem. Jag gillar också att bilen har paddelväxlar, det är jag van vid från Radical.

De senaste två åren har Erik Stillman hört till toppen av den svenska Radical-eliten men nu är han redo att ta ett steg vidare för att förverkliga målet.

– Jag har ett mål med min satsning på racing och det är STCC, säger han. Clio Cup är ett steg på vägen, det går att komma vidare därifrån och som det ser ut nu så är det Clio Cup som gäller.

Thomas Johansson, ansvarig för Renault-klasserna i Sverige, är också nöjd med den nya Clion för nästa säsong.

– Alla som har kört den har varit positiva, säger Thomas Johansson. Det är högre prestanda i den och den fyller ett behov för de som vill köra något som är snabbare än den gamla Clio Cup-bilen men som ändå behöver en säsong till för att ta klivet till riktigt snabba klasser. Den gamla Clio Cup-bilen kommer ju att finnas kvar för de som kör JTCC.