Oscar Palm klar för Carrera Cup 2015

Regerande mästaren i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Oscar Palm, satsar på att försvara sin titel 2015. Inför kommande säsong gör Porsche Sverige tillsammans med STCC en nysatsning på Porsche Carrera Cup Scandinavia med bland annat helt nya 911 GT3 Cup-bilar. Oscar Palm kommer att köra en sådan racingbil, som baseras på den senaste generationen av Porsche 911 och benämns med det interna modellnamnet 991.

Nya 991 GT3 Cup har under 2014 körts inom Porsche Carrera Cup i bland annat Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Asien. Och nästa år har turen kommit till Sverige.

Oscar Palm säkrade segern i 2014 års upplaga av Porsche Carrera Cup i säsongens allra sista, dramatiska race på Mantorp Park i september. Men vilan efter segern blev inte lång.

– Direkt efter att jag säkrat årets mästerskap på Mantorp påbörjades arbetet inför den kommande säsongen, säger Oscar Palm.

Sedan dess har Oscar Palm testat den nya bilen och nu är det klart att han kommer till start 2015 i en av de nya 911 GT3 Cup (991) som kommer till den skandinaviska Porsche Carrera Cup-serien.

– Med fortsatt bra uppbackning från mina samarbetspartners satsar vi för fullt på att försöka försvara titeln i Porsche Carrera Cup Scandinavia under 2015. Vi har också långt gångna diskussioner om att Oscar Palm Motorsport drivs som ett tvåbilsteam nästa år, där min 911 GT3 Cup (997) vinnarbil från årets säsong kommer att köras parallellt med vår nya 911 GT3 Cup (991), säger Oscar Palm.

– Jag ser Porsche Carrera Cup som en mycket intressant klass. Dels är de Porsche 911 GT3 Cup vi kör extremt potenta racingbilar, som kräver mycket av föraren för att kunna kapa de sista viktiga tiondelarna på varvtiderna. Dessutom är klassen kommersiellt intressant då bilarna kan användas internationellt inom både Porsche Supercup och i Porsche Carrera Cup på andra marknader. Att bilarna kan användas under många säsonger och i andra serier skapar bra förutsättningar för kunna omsätta begagnade racerbilar, något som inte alltid är så enkelt.

Oscar Palms prestationer under 2014 har även uppmärksammats internationellt. T ex deltog Oscar, som en av nio nominerade Carrera Cup-förare, till Porsche Motorsport International Cup Scholarship shoot-out. Under två intensiva septemberdagar på Circuit Ricardo Tormo utanför Valencia utsattes talangerna för hårda tester både på och vid sidan av banan.

– Det är roligt att Oscar Palm redan nu bekräftar sitt deltagande inför 2015, säger Raine Wermelin, chef för Porsche Sverige.

– Oscar är en mycket snabb förare och en bra värdemätare för alla andra förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Att Oscar redan nu kan bekräfta sitt deltagande 2015 är ett bra kvitto från Oscar Palm Motorsport för både nya 991 GT3 Cup men även för den planering vi tillsammans med STCC jobbar med inför nästa års Porsche Carrera Cup, säger Raine Wermelin.