Emma Kimiläinen fortsätter i STCC med PWR Racing Team

Pressrelease: PWR Racing Team

Emma Kimiläinen fortsätter i STCC 2015 med PWR Racing Team. Det tog inte lång tid för PWR Racing Team och Emma Kimiläinen att komma överens om en fortsättning på årets samarbete. 

Emma gjorde comeback i racingen i år efter flera års uppehåll och var en av säsongens utropstecken. Teamchef Daniel Haglöf tvekade inte att fortsätta samarbetet i 2015 och Emma är därmed klar för teamets STCC-satsning nästa år.

– Det var ett lätt beslut att ta och vi är väldigt glada att fortsätta med Emma i STCC nästa år, säger Daniel Haglöf. Hon har överträffat alla våra förväntningar i år. Jag visste att det skulle bli tufft att komma tillbaka och dessutom debutera i STCC men Emma visade direkt att hon har farten för att utmana på den här nivån. Våra partners är mycket nöjda med Emma och vi har upplevt en positiv uppmärksamhet kring Emma hela året. Nu har hon ett års erfarenhet av STCC och det kommer bara att vara en fördel när vi nu tillsammans ska bygga vidare på detta nästa år.

Pallplatsen i Falkenberg blev säsongens enskilt bästa resultat för Emma Kimiläinen men ett antal brutna lopp och andra omständigheter maskerade en imponerande debutsäsong i STCC. Emma visade från första kvalet på Knutstorp att farten inte saknas. Med ett år bakom sig ser Emma nu fram emot en ny säsong i STCC tillsammans med PWR Racing.

– Det känns som en självklarhet att fortsätta tillsammans med PWR, säger Emma. Jag trivs väldigt bra i teamet och vi har haft ett fantastiskt samarbete från första dagen och de har hjälpt mig att snabbt komma in i STCC. Det har varit en del tuffa helger i år men fartmässigt har vi visat att vi definitivt hänger med och teamet har gett mig bra förutsättningar varje helg. Nu har jag ett år bakom mig och rattrosten är definitivt borta. Jag ser fram emot att tillsammans med PWR utmana grabbarna i STCC nästa år!