Pontus Fredricsson kör Formel Renault 2.0 2015

Formel Renault 1.6 är en klass som har gjort succé i svensk racing under de senaste två åren. Flera förare har gått vidare till att köra internationellt och den senaste att göra det är Pontus Fredricsson som har varit med i mästerskapet sedan starten 2013. Nu går han vidare till Formel Renault 2.0 där han kommer att köra i NEC serien. Kalendern består av sju racehelger varav två till tre helger kommer att det att köras tre race. Kalendern är inte klar ännu men deltävlingarna kommer att gå i Italien, England, Holland, Tyskland, Belgien och eventuellt Österrike.

– Det har varit otroligt kul att utvecklas som både förare och person i Formel Renault 1.6 och jag är så glad att STCC tog in den här klassen. Nu känner jag mig redo att ta nästa steg och köra Formel Renault 2.0 i Europa, säger Pontus. Jag har precis kommit hem från Pärnu i Estland där jag har testkört bilen och det har gått jättebra. Bilen är både snabbare och lite mer teknisk så det finns mycket att lära sig men jag är övertygad om att Formel Renault 1.6 har gett mig grunderna till min nya utmaning.

Dessutom har Pontus blivit exklusivt inbjuden att delta i Red Bull Racing Winter Training Camp 2014. Pontus kommer att vara den enda deltagaren som inte ingår i Red Bull’s juniorteam. Det blir sju dagar med intensiv träning på Lanzarote tillsammans med 10-12 förare med erfarenhet från karting, Formula Renault, GP3 och WSR och de är alla medlemmar i Red Bull Simulator Development Programme. På plats kommer att finnas representanter från Red Bull Senior Management inklusive Sebastian Vettels manager och Daniel Ricciardos ingenjörer.

– Förutom att det blir en veckas bra träning så är det också en möjlighet för mig att knyta kontakter och få förståelse för vad ett team som Red Bull förväntar sig av sina juniorer, säger Pontus. Jag är övertygad om att jag kommer lära sig massor av det här lägret som jag kan ta med mig i Formel Renault 2.0.