Många nyheter inför säsongen 2015

Så här års är det många rykten i svang inför kommande STCC-säsong. I Skövde presenterades nästa års kalender för STCC och RallyX, premiären, den körs på en nyanlagd bana i Skövde.

Glädjande är att redan nu kan en stor del av startfältet skönjas efter de nyheter som teamen har levererat. Först ut att deklarera sitt deltagande under nästa säsong var Mattias Andersson och hans Dacia Dealer Team och i samband med STCC-finalen på Mantorp Park bekräftade också Volvo Polestar Racing att teamet kommer till start med minst tre bilar. Senast var det PWR Racing Team som gick ut med att Emma Kimiläinen är klar för nästa år. I samband med STCC-finalen kungjordes också att SVT och STCC har tecknat ett nytt treårsavtal och att Anderstorp kommer tillbaka i kalendern. Det har också surrat många rykten kring nya förare i STCC. En av dem är norrmannen Kevin Aabol som har långt gångna planer på att köra nästa år. Formel Renault-mästaren från 2013 Erik Johansson håller dörren öppen för STCC men lämnar inga bestämda besked i frågan.

Det har också varit många nyheter om våra supportklasser. Till de större hör att STCC tar över Porsche Carrera Cup från och med nästa år. Där är det också klart att Oscar Palm är klar för nästa säsong i den nya Porsche GT3 Cup-bilen. En annan stor nyhet är förstås att superbilarna kliver in på arenan när Swedish GT blir en del av STCC.  Klart är också att det blir en fortsättning med den populära V8 Thunder Cars-klassen som har SM-status. Norska Team Trysil är klara för nästa säsong.

I Renault-klasserna har det varit en händelserik avslutning på säsongen. Den nya Clio Cup-bilen som introduceras nästa säsong presenterades på STCC-finalen på Mantorp Park i samband med tillkännagivandet av ett förlängt samarbete mellan STCC, Renault Nordic och Renault Sport presenterades. Den nya Clio Cup-bilen luftades i samband med att pristagarna i årets Prins Carl Philips Racing Pokal fick chansen att testa på riktiga racerbilar tillsammans med prinsen. Vanliga tester för Renault-klasserna har också hållits och där har intresset varit stort både för den nya och den gamla Clio Cup-bilen. Erik Stillman är en av många förare som vill köra Clio Cup nästa säsong och Max Lindén är nyfiken på Formel Renault 1.6.

 

Kalender STCC 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
29-30 maj Anderstorp
5-6 juni Göteborg City Race
10-11 juli Västkustloppet, Falkenberg
14-15 augusti Kanonloppet, Gelleråsen
11-12 september Solvalla
25-26 september Ring Knutstorp

Kalender RallyX 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
11 juni Strängnäs
18 juli Kalix
1 augusti Westombanan, Arvika
11-12 september Solvalla