Göran Olsson tar över rodret för Clio Cup

Göran Olsson tar över efter Thomas Johansson och blir General Manager för Clio Cup. Som sådan kommer Göran Olsson att ha det operativa ansvaret för Clio Cup som körs tillsammans med STCC och det är han som blir seriens ansikte utåt gentemot deltagarna.

– Jag ser verkligen fram emot att driva Clio Cup framåt, säger Göran Olsson. Klassen har etablerats som en fantastiskt bra inkörsport till banracingens högre klasser och inför nästa säsong lanserar vi en ny bil som kommer att innebära ett lyft för serien och de deltagare som behöver en lite större utmaning bakom ratten.

Den äldre Clio Cup-bilen kommer att leva kvar för de yngre talangerna som JSM-klass men båda klasserna kommer att tävla i gemensamma startfält mot varandra.

– Målet är att tio nya bilar ska stå på startlinjen tillsammans med flertalet av de bilar som har körts under de senaste tre säsongerna, säger Göran Olsson. Det kommer att bli en spännande mix av nya och äldre bilar och förare.

Göran Olsson kommer att ansvara för teknisk support, reservdelsförsäljning, reglemente samt övriga frågor rörande Clio Cup. Organisationen för Formel Renault 1.6 kommer att presenteras inom kort av STCC.