Wärnelöv först ut i nya Clio RS 4

Han var tvåa och trea på banan i somras. I dag är han en vinnare. I hård konkurrens blev Albin Wärnelöv först i racet om att köpa en ny Renault Clio RS 4 till 2015 års säsong i Clio Cup.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla i den nya bilen. Det är betydligt mer fart i den än i den gamla, säger Wärnelöv.

26-åringen från Tranås gjorde racingdebut för familjeteamet ­ – och familjeföretaget – Experion i våras. Helt utan tidigare erfarenhet slutade han trea i det första Clio Cup-loppet som avgjordes i Karlskoga.

– Nybörjartur, sa Albin, som drog nytta av regndäck på en upptorkande bana.

Nästa pallbesök dröjde visserligen, men Wärnelöv gjorde inga misstag, tog bilen i mål och utvecklades hela tiden. Hans avslutning på serien var magnifik med placeringsraden 3-4-4-3-2. I det sista racet fick han till och med känna på hur det är att vara i ledning.

– Det gick bra och jag är stolt över min debutsäsong, säger Albin, som slutade femma i mästerskapet.

Nya pallplatser och en placering bland de fem främsta är vad Albin, som är Project manager på en reklambyrå i Malmö, hoppas på även 2015.

För att komma väl förberedd till premiären i Skövde den 8-9 maj har han planer på att värma upp med tester i Belgien.

– Det gäller att lära sig bilen så mycket som möjligt innan det är dags för race. Att den har mer fart än den gamla gör bland annat att hela rytmen i körningen blir annorlunda.

Renault Clio RS 4 är utrustad med en 1,6 liters turbomotor som utvecklar 220 hästkrafter. Bilen har en 6-växlad sekventiell växellåda med så kallade paddlar. Clio RS 4 har dessutom bättre bromsar och bättre aerodynamik är generation 3-bilen.

– Vi var tidigt sugna på den nya Clion och började jobba för en övergång direkt efter finalen på Mantorp Park.

– Intresset för klassen är stort och målsättningen är att tio nya bilar ska stå på startlinjen tillsammans med flertalet av de bilar som körts i klassen de senaste säsongerna, säger Göran Olsson, ny general manager för Clio Cup.

Den äldre cupbilen försvinner alltså inte. Den blir från och med 2015 JSM-klass för förarna mellan 15 och 20 år. Båda klasserna kommer emellertid att tävla i gemensamma startfält och mot varandra.

Clio Cup 2015 inleds i Skövde 8-9 maj och avslutas på Ring Knutstorp 25-26 september. Kalendern kommer att presenteras inom kort.