Skoog kör nya Clion både i Sverige och internationellt

Henric Skoog går mot en tredje säsong i Clio Cup. Årets mästerskapstvåa satsar på nya Renault Clio RS 4 med vilken han också har för avsikt att tävla utomlands.

Ambitionen är att vinna på hemmaplan och att vidareutvecklas i internationell konkurrens.

Henric Skoog, 18 år, från Eskilstuna debuterade med en slutgiltig femteplats i Clio Cup 2013. I år blev han silvermedaljör både i cupen och i junior-SM. Skoogs facit är imponerande läsning: fyra segrar och ytterligare tio pallplatser på 16 starter.

– Jag har två bra säsonger bakom mig, men nu måste det hända något, säger han, ler och gör ingen hemlighet av att målsättningen inför 2015 är att vinna mästerskapet.

– Det skulle vara skönt med en titel på hemmaplan, men sett till min framtid blir det lika viktigt att komma ut och tävla.

Skoog gjorde en internationellt Clio-start redan i somras då han provade vingarna i en tävling på Nürburgring. 2015 är planen att han och PFI Racing ska göra fler utlandsresor. Jämte Clio Cup i Sverige har teamet siktat in sig på Clio Cup Benelux med merparten av tävlingarna i Holland och Belgien.

– Men om vi kommer att köra hela serien eller nöjer oss med enstaka inhopp återstår att se. Det beror på hur det kommer att gå för mig i de båda mästerskapen och om vissa tävlingar krockar.

Henric Skoog ser fram emot att få tävla i nya Clio RS 4, som bland annat är utrustad med en 1,6 liters turbomotor som utvecklar 220 hästkrafter. Hans enda erfarenhet hittills av bilen är 8-9 testvarv på Gelleråsbanan i Karlskoga.

– Jämfört med gamla Clion är den nya stabilare och mjukare att köra. Dessutom märkte man tydligt av turbon, säger Skoog som är övertygad om att det är en riktigt potent tävlingsmaskin han och hans förarkollegor kommer att få bekanta sig med när bilarna anländer till Sverige i början på mars månad.

2014 ställde PFI Racing upp med tre Renault Clio i den svenska serien. Det är troligt att det blir fler än en bil kommande säsong också.