Peter Larsson klar för Clio Cup och nya Clion

Svenska Renault Clio Cup har gjort beställning på nya Clio RS 4 till säsongen 2015. En av de som redan nu offentliggör sin satsning i ny bil är Peter Larsson från Trollhättan.

– Jag vill fortsätta att utvecklas som förare och för mig är Clion den bästa bilen att göra det i, säger han.

Peter Larsson, 46 år, har två Clio Cup-säsonger bakom sig. Efter debutåret 2013 satte han som mål att komma på pallen vid åtminstone ett tillfälle säsongen som gick. Han var nära, speciellt i finalen på Mantorp Park då han i det andra heatet korsade mållinjen som fyra, bråkdelen bakom tredjeplacerade Janne Gustafsson.

– Då var jag både besviken och frustrerad, men vi tar nya tag 2015 med samma målsättning som inför årets säsong, säger han.

Peter Larsson är sedan en motocrossolycka 2007 förlamad från bröstet och neråt. Hans tävlingsbil är därför utrustad med handreglage som Peter själv utvecklat och konstruerat.

Nya Clion bjuder på nya utmaningar i det avseendet och den mekaniska ombyggnaden är i centrum för Peter just nu.

– Till skillnad från den gamla bilen saknar den nya bromsservo. Det kan betyda att jag kanske inte kommer att orka bromsa bilen med en arm på samma sätt som jag gjort hittills. Därför tittar jag nu på en lösning där jag bromsar bilen med hela ratten, som jag gör ledbar. Fördelen med det systemet att jag inte behöver släppa ratten vid inbromsningar. Det finns några förare i USA som kör racing med den typen av lösning, berättar Peter.

Till årets säsong inledde Larsson ett samarbete med Eskilstuna-baserade PFI Racing.

– Det blir en fortsättning 2015. PFI Racing kan erbjuda en bra plattform i form av bland annat logistik och mekaniker.

PFI Racing drev tre bilar i Clio Cup 2014. Förutom Peter Larsson tävlade Henric Skoog (son till teamägaren Patrik Skoog) och Johanna Jovér för teamet.

Henric och Peter blir kvar och byter båda upp sig till Renault Clio RS 4. Eventuellt blir det en tredje bil i teamet även 2015.