Fyra fullmatade tävlingshelger i Swedish GT 2015

Fyra fullmatade tävlingshelger väntar team och förare i Swedish GT 2015.

STCC AB, som ska driva serien, presenterar en kalender som innebär race i Anderstorp, Falkenberg, Karlskoga och på Ring Knutstorp.

– Vi ser fram emot att ha med Swedish GT i STCC-paketet och jobbar för att den ska få ett lyft tillsammans med övriga klasser som körs under vårt paraply, säger Jonas Lundin, VD för STCC.

GT-racingen växer internationellt och intresset i Sverige har också ökat de senaste säsongerna. 2015 års upplaga av Swedish GT, med sportbilar av klassiska märken som Aston Martin, BMW, Audi, Porsche, Ferrari, Ginetta och Lotus, kommer att avgöras i klasserna GT4 och GTA. STCC kommer att samarbeta med SRO-organisationen och tävlingsformatet är kopierat från GT4 European Series.

Det innebär följande schema i de tre första deltävlingarna, som alla ingår i STCC:

  • Fredag: Två träningspass och kval.
  • Lördag: Race 50 min.
  • Söndag: Kval och race 50 min.

– Det här är ett format som ger mycket körtid och som vi tror och hoppas ska locka många team och förare till serien, säger Lundin.

Under STCC-söndagarna kommer Swedish GT att omväxlande ha GT3 Cup Challenge, Clio Cup JTCC och Formel Reanult 1,6 som supportklasser.

I finaltävlingen på Ring Knustorp, som sträcker sig över två dagar, kommer Swedish GT att vara en del i populära Autoropa Racing Days.

Pro-Am-konceptet, där professionella förare och amatörer kör tillsammans i team, är populärt och Pro-Am är också grunden på vilken 2015 års Swedish GT kommer att vila.

STCC hoppas också på synergieffekter då flera team och förare i STCC och Carrera Cup Scandinavia visat intresse för att även tävla i Swedish GT. Bland annat är det möjligt att köra Swedish GT med nya Porsche 991 GT3 Cup.

– Det gör att teamen kan slå ut sina fasta kostnader på två klasser samtidigt som vi ger dem möjlighet att skapa sig en bredare plattform att stå på, säger Jonas Lundin.

Lundin är också noga med och påpeka att det kommer att vara tillåtet att som ensam förare tävla i Swedish GT även 2015.

I slutat av januari räknar STCC AB med att ha det slutgiltiga reglementet och en inbjudan för Swedish GT 2015 klar.

 

Swedish GT 2015

29-31 maj: Anderstorp (STCC)

10-12 juli: Falkenberg (STCC)

13-15 augusti: Karlskoga (STCC)

4-5 september: Ring Knutstorp (Autoropa Racing Days)