Linus Lundqvist till Formel Renault 1.6 med Team Tidö

Team Tidö återvänder till Sveriges enda formelbilsklass, Formel Renault 1.6, under 2015. Västerås-teamets numera välbekanta färger kommer att försvaras av stockholmaren Linus Lundqvist, som tidigare tillhört Sverige-eliten i karting men som nu alltså tar det viktiga steget in på bilracingarenan.

 

-15-årige Lundqvist kliver in på formelbilsscenen med åtta kartingsäsonger i ryggen. På CV:t märks bland annat en tredjeplats i SM 2013, seger i Swedish Kart Festival 2014 samt en rad mästerskapstecken i MKR-serien. Lundqvist har också tävlat flitigt internationellt som en av förarna i kartinglandslaget, med en meriterande 14:e plats totalt i världsmästerskapen för KF2 under förra säsongen (där han också blev bäste svensk).

 

Lundqvist har genomfört ett tidigare test i Formel Renault 1.6, arrangerat av Kungliga Automobil Klubben (KAK) i Karlskoga under slutet av förra året.

 

Team Tidö utropades till mästare i Formel Renault 1.6 under mästerskapets premiärsäsong 2013, då Erik Johansson från Gnosjö avgick med titeln efter ett dramatiskt finalavgörande på Mantorp Park. Lundqvist kommer att ta plats i samma bil som Johansson rattade till guld 2013.

 

Satsningen administreras genom ett samarbete mellan Team Tidö och Lundqvist Racing.

 

Linus Lundqvist och hans Formel Renault 1.6 finns under helgen på plats i monter C07:56 på Stockholm Lifestyle Motorshow i Älvsjö.

 

Team Tidö fortsätter under 2015 också sin satsning på Scandinavian Touring Car Championship (STCC). Teamets föraruppställning i svensk racings kungaklass kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

 

Formel Renault 1.6 är en av supportklasserna till STCC.

 

Linus kommenterar satsningen för 2015 såhär.

-Det här är en stor dag för mig. Att få chansen att tävla i formelbilsracing är en dröm som går i uppfyllelse, och det har inte riktigt sjunkit in än! Det här hade inte blivit verklighet utan Team Tidö – jag är otroligt tacksam för den här möjligheten och hoppas att jag kan återgälda lite av förtroendet genom bra resultat ute på banan. Jag vet att jag har mycket att lära mig och att det här i första hand blir en lärosäsong, men samtidigt kommer jag att ställa höga krav på mig själv. Jag förväntar mig en brant utvecklingskurva under början av säsongen, och mot slutet vill jag gärna vara med och slåss om pallen. Jag kommer att ge allt från första till sista loppet.

 

Även teamchef David Von Schinkel är lyrisk inför uppgiften med Linus.

-Vi är väldigt glada att kunna hälsa Linus välkommen till Team Tidö den här säsongen. Han har verkligen gjort ett gott intryck på oss under våra samtal i vinter, och hans fart på kartingbanorna har varit imponerande. Vi har alltid brunnit för att hjälpa unga, talangfulla förare i den mån vi kan, och nu ser vi fram emot ett bra och förhoppningsvis långt samarbete med Linus. Vi tror att han har de egenskaper som krävs för att lyckas i den här sporten, och det ska bli oerhört spännande att följa hans utveckling i Formel Renault 1.6.

 

Intressanta Formel Renault nyheter att se fram emot på Stockholm Lifestyle Motor Show 22-25 Januari.