Hallå där med Volvo Polestar Racing

Hallå där Volvo Polestar Racing

Inför STCC säsongen 2015 tar vi tempen på STCC-teamen och checkar läget med fem månader kvar till premiären i Skövde 8-9 maj. Hur går arbetet och vad finns det för tankar och förväntningar hos teamcheferna?

Hallå där, Fredrik Wahlén i Volvo Polestar Racing. Fem månader kvar till säsongsstart, vad händer just nu i verksamheten?
– Just nu är vi i full fart med förberedelserna inför säsongen vad gäller teknik, planering, strategi och så vidare.

STCC-säsongen 2015 bjuder på en intressant kalender med gamla, nygamla och en helt ny bana. Vilka är dina tankar kring kalender och tävlingsplatser?
– Jag tycker kalendern ser bra ut, en stark mix av olika typer av banor som ger goda förutsättningar till en spännande säsong.

Det är fortfarande silly season, men finns det något du kan avslöja beträffande hur många bilar ni kommer till start med och vilka förarna blir?
– Vi kommer att avslöja vår föraruppställning för STCC 2015 inom kort.

Vilka andra nyheter har ni i Volvo Polestar Racing inför den stundande säsongen?

-Vi fortsätter vi satsningen från förra året vad gäller samarbetspartners, ingenjörer, mekaniker och så vidare. Vi har ett mycket väl sammansvetsat gäng och ambitionen är ingen annan än den högst möjliga, det vill säga att följa upp med en tredje rak dubbeltitel.

Volvo Polestar Racing Under 2014

Volvo Polestar Racing gjorde under 2014 år en fantastisk säsong i STCC. Vinst i teammästerskapet med över 90 poängs marginal till andra placerade West Coast Racing. I förarmästerskapet blev året en succé med Thed Björk som för andra året i följd fick lyfta STCC pokalen till skyn på Mantorp park. Förutom Björk så blev det också ett brons till Fredrik Ekblom och en total tolfte plats för Carl Philip Bernadotte i mästerskapet.

Volvo Polestar Racing-statistik STCC

272 Race

42 segrar

85 pallplatser