Emelie Moe klar för start i nya Clion

Emelie Moe var en av de absolut gladaste besökarna på Stockholm Lifestyle Motor Show. Under pågående mässa blev det nämligen klart att 23-åringen från Östersund kör nya Renault Clio RS4 i Clio Cup den här säsongen.
– Jag får fortsätta leva min dröm! Hur kul som helst. Det kom faktiskt glädjetårar när det blev klart, medger hon och skrattar.

Emelie strålar av lycka över det faktum att hon nu är en av flera förare som kommer att tävla med nya Clio RS4 i mästerskapet den här säsongen. Tidigare har Albin Wärnelöv, Henric Skoog och Peter Larsson presenterats. Fler är på gång.

– Det här har jag drömt om ända sedan testen i höstas. Bilen är den häftigaste jag kört, säger Emelie och tillägger:
– Med turbo och paddelväxel blir det en helt annan känsla att köra den jämfört med den gamla bilen. Första bekantskapen med RS4:an var väldigt positiv.

Emelie debuterade i Clio Cup i hemmatävlingen i Östersund 2012. Säsongen därpå körde hon tre tävlingar innan hon i fjol deltog i hela mästerskapet.

– Jag hade en del att jobba med eftersom många av banorna var helt nya för mig. Säsongens stora höjdpunkt var när jag blev bästa tjej i det andra racet på Solvalla. Besöket i Estland, där jag hade tredje snabbaste varvtid på de inledande träningspassen i Pärnu, är ett annat bra minne från 2014.

Totalt slutade Emelie Moe på elfte plats i mästerskapet. En liten besvikelse eftersom en plats bland de tio främsta var målet.

– Det känns lite tidigt att sätta upp en målsättning för 2015, men eftersom jag kommer att träningsköra en hel del i dem gamla bilen den här säsongen känner jag att förutsättningarna för ett bättre slutresultat verkligen finns där. Därför siktar jag mot topp fem i år, säger hon.

Moe har utvecklats stadigt sedan Clio-debuten. I somras förbättrade hon bland annat starterna.

– Det finns alltid saker att utveckla. Den här säsongen har jag som ambition att tuffa till mig och ta för mig lite mer i racen. Hittills har jag varit lite för snäll ibland, konstaterar hon.