Yokohama och V8 Thunder Cars förlänger samarbetet

Yokohama förlänger avtalet med V8 Thunder Cars och kommer även under 2015 att leverera däck till samtliga bilar.
– Vi är stolta och glada över förtroendet att fortsätta vårt samarbete under 2015, säger Göran Bengtsson på Yokohama.

Yokohama har levererat däck de senaste två säsongerna och tillsammans med teamen har man hittat rätt när det gäller lufttryck och set-up av bilarna för att få ut maximalt av däcken.

– Då antalet däck är begränsat gäller ordet ”Tyre management” i allra högsta grad. Här gäller det för oss som däckleverantör att hitta en gummiblandning som erbjuder bästa racing och i tillägg till detta ska däcken hålla två racinghelger. Då antalet däck är begränsat för att hålla ner kostnaderna för teamen är livslängden en viktig parameter, och detta har Yokohama lyckats med på ett mycket bra sätt.

– Vi har under de två åren vi levererat däcken till V8 Thunder Cars märkt hur dessa amerikanska muskelbilar attraherar publiken runt om på banorna i Sverige och gör klassen till en utav de mest sevärda, uppskattade och spektakulära i racing Sverige, säger en nöjd Göran Bengtsson på Yokohama.

V8 Thunder Cars är glada att fortsätta det framgångsrika samarbetet med Yokohama som klassens officiella däckleverantör.

– Med det intresse och den satsning Yokohama nu gör på vår SM klass känner vi oss säkra på att Yokohama även denna säsong blir en mycket bra partner för oss i V8 Thunder Cars. Tillsammans ska vi nu se till att det blir bra, spännande och publikfriande racing som publiken får se under säsongen 2015, säger Tony Bryntesson i ledningen för V8 Thunder Cars.