Volvo Polestar Racing avslöjar sin föraruppställning.

Volvo Polestar Racing kommer till start i STCC 2015 med den mest meriterade föraruppställningen någonsin i mästerskapets historia. Förare är Thed Björk, Fredrik Ekblom och prins Carl Philip.

– Vi är stolta över att tävla med den starkaste föraruppställningen någonsin och vi har ett klart mål satt för 2015: att bli det första teamet i STCC att ta tre raka förar- och teamtitlar, säger Christian Dahl, vd för Polestar.

Förarna har sex STCC-titlar tillsammans, med Björk och Ekblom båda på tre titlar var, en siffra aldrig tidigare representerad i ett STCC-team.

– Vi har ett högt men realistiskt mål satt för STCC 2015, något som är möjliggjort av att ha de absolut bästa, både vad gäller förare och samtliga anställda i teamet. Med det sagt så tar vi inte ut något i förväg, motståndet från de andra teamen i toppen kommer precis som förra året vara mycket hårt, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport på Volvo Personvagnar.

Volvo Polestar Racing säkrade förare- och teamtiteln i STCC 2014 där Björk tog sin andra raka förartitel och Ekblom säkrade bronsplatsen. Kontrakten för Björk och Ekblom har utökats till nya fleråriga kontrakt, medan prins Carl Philip fortsätter på sitt tredje år av det existerande kontraktet.

– Jag är mycket glad över att förlänga mitt kontrakt med Volvo Polestar Racing, det finns inget annat team jag hellre skulle vara med. Mitt mål är fast satt på att ta min tredje raka STCC-titel, ett rekord ingen annan förare lyckats med, säger Björk.

– Jag är mer än nöjd med att fortsätta med Volvo Polestar Racing och jag är ute efter revansch efter min STCC 2014-säsong som inte visade min verkliga fart. Jag kör flat out för att klättra två platser i mästerskapet i år, nummer ett är som alltid mitt mål, säger Ekblom.

– Mitt mål för 2014 var att ta stabila topp tio-placeringar och jag lyckades med det i fler än hälften av tävlingarna. 2015 blir mitt tredje år i STCC och jag ser fram emot utmaningen tillsammans med Volvo Polestar Racing. Mitt mål är att ta mig in i topp tio av mästerskapsställningen, säger prins Carl Philip.

Jämsides STCC-programmet tävlar Volvo Polestar Racing i australiska V8 Supercars med förarna Scott McLaughlin och David Wall i samarbete med Garry Rogers Motorsport.