Magic Racing till Clio Cup med två nya RS4

Magic Racing satsar på Clio Cup i år. Teamet från Norrköping, som ägs av bröderna Anders och Björn Gustavsson, ska driva två ny Clio RS4 i mästerskapet. Anders Gustavsson ska köra den ena, Axel Mörner den andra.
– Vi har mycket vinnarinstinkt båda två och målsättningen är att bli etta och tvåa i mästerskapet, säger Anders.

Magic Racing är ett etablerat team med många års erfarenhet av klasser som bland annat Formel Ford, Radical, Carrera Cup, Ginetta, Swedish GT.
– Vi har drivit egna och andras bilar både här hemma och internationellt. De senaste säsongerna har det handlat mycket om Ginetta, berättar Anders, som själv inledde racingkarriären i en VW Golf II i Fyndbörsen Cup 1999.

I fjol hade Anders ett tävlingsuppehåll, men 2013 körde han teamets G40 till fjärde plats i Ginetta Cup. Även Axel Mörner har ett racingförflutet i Ginetta – och i Magic Racing. Bland annat körde han hem en andraplats till teamet i G20 Cup 2012.
– Sedan dess har Axel bott och jobbat i USA, men nu har han flyttat hem igen och redan tidigt i höstas började vi diskutera att göra något tillsammans.

Efter diverse diskussioner fastnade Gustavsson och Mörner för Clio Cup. Skälen var många.
– Vi tror på klassen och dess position i STCC-paketet. Den erbjuder dessutom mycket racing för en vettig peng, säger Anders och tillägger:

– RS4 tilltalar oss också. Men sin motor, växellåda och bromsar är den mer racerbil än den gamla Clion.

Satsningen med tvåbilsteam i Clio Cup kommer att engagera Anders i stor utsträckning.
– Det blir en tuff uppgift eftersom jag jämte mitt eget tävlande också ska sköta teamet och vara förarcoach åt Axel, berättar han.

Både Gustavsson och Mörner ser fram emot att vara tillbaka på racerbanan och även om de hyser stor respekt för konkurrenterna i klassen så kommer de till start med en hög ambitionsnivå.
– Vårt mål är att det ska gå bra för teamet, säger Anders och utvecklar sitt resonemang med orden:

– Målsättningen är att bli etta och tvåa i mästerskapet.

Magic Racings entré med två bilar i Clio Cup är givetvis bra för klassen.
– Att ett så etablerat team som Magic Racing väljer att satsa på Clio Cup är mycket glädjande och ger ytterligare status åt klassen, säger Göran Olsson, ansvarig för Clio Cup i arrangerande STCC AB.