Nytt datum för Formel Renault i Finland

Den finska deltävlingen i Formel Renault 1,6 har fått nytt datum. I stället för 16-17 maj kommer racen på Ahvenisto att köras lördagen den 6 juni.

På Ahvenisto i Hämeenlinna, ca 10 mil från Helsingfors, kommer säsongens sjätte och sjunde race i Formel Renault 1,6 att avgöras. Såväl test, som kval och race körs på en och samma dag, lördagen den 6 juni.
– En start på grymt utmanande och tekniskt krävande Ahvenisto, med en nivåskillnad på över 30 meter, blir ett perfekt sätt att fira Sveriges nationaldag på för mästerskapets unga förare, konstaterar Thomas Johansson, klassens koordinator.

För de som vill bekanta sig med banan innan start erbjuder tävlingsarrangören testmöjligheter redan under fredagen. Deltävlingen i Finland blir Formel Renaults fjärde efter Skövde 8-9 maj och mästerskapets dubbla framträdanden i Anderstorp 29-31 maj. Förutom Formel Renault 1,6 och junior-SM är Ahvenisto också den första av två tävlingar i NEZ, FIA North European Zone. Den andra avgörs på Ring Knutstorp 25-26 september.
– Att Ahvenisto fick nytt datum berodde bland annat på tids- och platsbrist. För vår del är bytet ingen nackdel. Tävlingen som sådan är intressantare med bland annat Porsche GT3 Cup som en av klasserna. Att test, kval och race avgörs på en och samma dag bidrar också till att hålla kostnaderna nere, säger Johansson.

Bästa sättet att ta sig till Ahvenisto i Hämeenlinna är via färja (Finnlines) mellan Kapellskär och Nådendal. Det går en färja från Sverige till Finland torsdag kväll och en i motsatt riktning lördag kväll.

Formel Renault 1,6 2015

8-9 maj: Skövde (Race 1,2)
29-30 maj: Anderstorp (Race 3)
31 maj: Anderstorp (Race 4,5)
6 juni: Ahvenisto, NEZ, Finland, (Race 6,7)
10-11 juli: Falkenberg (Race 8)
12 juli: Falkenberg (Race 9,10)
21-22 augusti: Kinnekulle (Race 11,12)
11-12 september: Solvalla (Race 13)
25-26 sep: Knutstorp, NEZ (Race 14,15)