STCC-profiler vi minns men ändå glömt del 1.

Tomas Nyström ifrån MK Rimbo debuterade i STCC 1996 i en BMW M3 i dåvarande Nordic-Touring reglementet. Säsongen blev ingen succé och Nyström tog ett STCC uppehåll till 1999. I en Nissan Primera deltog han under 99 i privatcupen där han som bäst nådde en åttondeplats i finalen på Mantorp.

År 2000 blev en vändpunkt i karriären då Tomas tog plats bredvid Hubert Bergh i Honda teamet. Nyström var på pallen två gånger med den hypersnabba Accorden med en andraplats på finalen som det största utropstecknet.

2001 klev Tomas över till Nissan teamet där han blev teamkompis med Carl Rosenblad. Trots en lovande inledning med bland annat en heatseger och flertalet pallplatser så blev säsongen inte den succén många hoppats på och Tomas gick till 2002 över till GT racing.

Statistik Tomas Nyström STCC.
54 race
1 heatseger
6 pallplatser

Bilar.
BMW M3
Nissan Primera
Honda Accord