FinnDrive att räkna med i Formel Renault-toppen även 2015

Redan under sin första säsong i Formel Renault 1,6 toppade FinnDrive poängtabellen. Mästaren Joonas Lappalainen har klättrat vidare på karriärstegen, men det finska teamet siktar ändå på att försvara guldet från i fjol.

– Att vinna är allt och vi ska göra vad vi kan för att snuva svenskarna på titeln i år också, hälsar teamchefen Sami Lappalainen med ett leende.

Till teamets debutår i Formel Renault 1,6 mönstrade FinnDrive den talangfulla duon Joonas Lappalainen och Ilmari Korpivaara. Den förstnämnde presenterade sig direkt med två segrar och tre andraplatser i mästerskapets fem första race.

För Korpivaara tog det lite längre tid att hitta rätt, men han utvecklades hela tiden och redan i den tredje deltävlingen var han med och slogs om pallplatser. Det blev två stycken till slut – och ytterligare sex målgångar bland de fem främsta.

– Men tänk på att 2014 var teamets första i mästerskapet – och Korpivaaras debutår i formelbil. Till den här säsongen kommer både vi och han med en helt annan erfarenhet av såväl bilen som banorna.

Teamchefen gör ingen hemlighet av att FinnDrive siktar mot toppen och den hoppet i första hand står till är självklart Korpivaara.

– Ilmari brinner för racingen och är beredd att jobba hårt för att nå framgångar på banan. Han har alla de egenskaper som krävs för att bli en mästerskapsvinnare, säger Sami Lappalainen.

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Min målsättning är att stå på pallen efter varje race, säger Korpivaara som nyligen fyllde 16 år.

FinnDrives andrabil den här säsongen kommer Juuso Puhakka att köra. Han är ett år äldre än Korpivaara och kommer närmast från en framgångsrik karriär inom kartingen. Bland annat var han tvåa i det finska mästerskapet 2014.

– Juuso imponerade verkligen på oss när han testade Formel Renault-bilen för första gången i höstas. Han lärde sig fort och var snabb direkt.

Med Korpivaara och Puhakka blir FinnDrive säkert att räkna med i år igen – även utan Joonas Lappalainen. Den regerande Formel Renault-mästare ska köra nya Audi TT Cup, supportklass till DT