Hallå där med Dacia Dealer Team

Hallå där Dacia Dealer Team

Inför STCC säsongen 2015 tar vi tempen på STCC-teamen och checkar läget med två månader kvar till premiären i Skövde 8-9 maj. Hur går arbetet och vad finns det för tankar och förväntningar hos teamcheferna?

Hallå där, Mattias Andersson i Dacia Dealer Team. Två månader kvar till säsongsstart, vad händer just nu i verksamheten?

Som vanligt är det mycket att göra inför säsongstart men jag känner att vi har jobbat på bra i vinter och börjar snart bli redo för testerna i april. Vi hade bilen redan klar i januari när vi visade den på Älvsjömässan i Renault/ Dacia montern.

STCC-säsongen 2015 bjuder på en intressant kalender med gamla, nygamla och en helt ny bana. Vilka är dina tankar kring kalender och tävlingsplatser?

Kalendern är intressant och jag är glad att Mantorp Park kom tillbaka som är min hemmabana även om det var synd att vi inte ska köra mera i Göteborg. Skövde ska bli roligt med en ny bana för alla och det är ju inte varje säsong som man får prova på en ny bana nu när man hållit på några år.

En stark fjolårsäsong i ryggen och satsningen blev tidigt klar för 2015. Vad ska göras bättre under den här säsongen kontra fjolårets.

Jag och bilen har förberett oss på bästa sätt under vintern och drömmen är att ta Dacias första seger i STCC och min 100:e i karriären så fort som möjligt. Nästan alla som var med i teamet 2014 är med igen och det är en styrka samt det vi lärde oss om bilen ifjol borde göra att vi är lite starkare 2015

Vilka andra nyheter har ni i Dacia Dealar Team inför den stundande säsongen?

Vi försöker bygga på det som vi gjorde 2014 men göra det lite bättre helst. Detta är min 33:e säsong som tävlingsförare inkluderat Gokart, min 25:e säsong inom Racing och min 10:e säsong som jag driver eget team ifrån Linköping. Jag hoppas mina 501 race i karriären samt erfarenheten av att driva team ska hjälpa mig att göra min bästa STCC-säsong hittills 2015.

Dacia Dealer Team under 2014
Dacia Dealer Team drev under 2014 en bil i STCC för Mattias Anderssons räkning. Andersson gjorde en stark inledning på säsongen och var länge med i fighten om tredjeplatsen i tabellen. En svag avslutning på säsongen innebar dock att Andersson slutade sexa i totaltabellen med dem 3 pallplatserna som höjdpunkt.

Dacia Dealer Team-statistik STCC

3 pallplatser

23 Race