V8 Thunder Cars till STCC kvällsrace

Muskelbilarna i V8 Thunder Cars kommer till STCC:s kvällsracet på Mantorp Park torsdagen den 25 juni. Tävlingen får därmed ett fullspäckat program med STCC, Carrera Cup, Clio Cup och V8 Thunder Cars.

V8 Thunder Cars har under vintern fyllt på startfältet med nya spännande förare som tidigare Clio Cup-föraren Linda Johansson och unge rookien Erik Stillman. Med i mixen är även tidigare toppförare som Andreas Ahlberg, Alexander Graff, Marcus Palnér med flera vilket gör att fighten om mästerskapet kommer att bli att stenhård även 2015.
– Att vi får in V8 Thunder Cars som tredje supportklass till STCC på Mantorps Kvällsrace är perfekt. V8 TC ger den sista kryddan till publiken i en anrättning som blir kanon på Mantorps korta bana torsdag kväll, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Tävlingen på Mantorp-Parks korta banslinga körs enligt ett nytt koncept. Träningar och kval avgörs på förmiddagen. Under kvällen kommer racen att köras, allt för att ge publiken en häftig upplevelse under en kort men häftigt intensiv racekväll.
–Tävlingsformatet är ett spännande grepp som vi välkomnar och inte vill missa, att det dessutom ska genomföras på Mantorp Park passar V8 Thunder Cars utmärkt. Mantorp är, för oss, något av en hemmabana och dessutom vår goda mångåriga partner Bilsports bana vilket knyter våra band hårt till den ösgötska asfalten säger Tony Bryntesson

Att Mantorp kommer in i V8 Thunder Car-kalendern innebär att den planerade deltävlingen i Karlskoga utgår.

Kalender V8 Thunder Cars 2015.

8-9 maj Skövde

29-30 maj Anderstorp

25 juni Mantorp Park

10-11 juli Falkenberg

11-12 september Solvalla

25-26 september Knutstorp