Carlström racingdebuterar och förverkligar pojkdröm

Bil- och racingintresset har alltid funnits där. Nu gör Johan Carlström verklighet av pojkdrömmen att få tävla också. Den 8 maj debuterar stockholmaren, med rötterna i Göteborg, i Renault Clio Cup.

Johan Carlström, 32 år, blir en intressant nykomling i årets serie. Som en av tio förare ska han köra en ny Clio RS4 i mästerskapet.
– Jag har kört karting, gubbklasserna Sport 2000 och DD2, på hobbynivå i fyra år, säger han och skojar om att hans främsta meriter som racer är några fortkörningsböter.

Carlström är blygsam. När han testade en Clio Cup-bil på Gelleråsen våren 2014 klockades han för rätt imponerande tider.

– Det gick bra och bilen var rolig att köra, speciellt på slicks, säger Carlström som ser första säsongen som ett läroår.

– Min målsättning är att sluta på den bättre hälften i tabellen. Lyckas jag med det är det bra. År två siktar jag mot pallen, säger han.

 

Helt obekant med racingmiljön på de svenska banorna är Johan inte. Bland annat har han följt STCC på åskådarplats – och testat banor med egna personbilen.
– Drömmen att få köra riktig tävlingsbil har funnits där länge. Clio Cup verkar vara en vettig klass att börja med och att tävlingarna körs i samband med STCC är självklart positivt med det intresse och den folkfest det innebär.

I sin roll som ägare och VD för Carlström & Partners Kapital AB, som jobbar med kapitalförsäkringar, har Johan Carlström mycket att stå i.
– Egentligen har jag inte tid att hålla på med racing, skojar han och tillägger med ett leende:

– Men man får ta sig tid.

Tyvärr missar Carlström första testdagen på Gelleråsbanan den 10 april på grund av andra uppdrag.
– Men ambitionen är att få så mycket tid som möjligt i bilen innan det är dags för premiär i Skövde den 8-9 maj. För att få träning kommer jag att utnyttja gokartbanan en hel del också.