Premiärerbjudande i Swedish GT

STCC förändrar rutinerna för anmälan till Swedish GT 2015. Bland annat erbjuds team och förare en möjlighet att köra premiärtävlingen i Anderstorp innan en anmälan till säsongens resterande deltävlingar måste göras.

– Intresset för mästerskapet är egentligen stort och vi tror fortfarande på ett startfält på 16-18 bilar. Men förarna har gått och lurpassat på varandra, ingen har velat ta första steget så därför gör vi det i stället, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB och tillägger:

– Vi går ut med ett premiärerbjudande som innebär att det går att anmäla en bil till deltävlingen i Anderstorp innan man knyter upp sig för att köra hela mästerskapet.

Anmälningsavgiften för tävlingen i Småland 29-31 maj är prissatt till 15.000 kr plus moms (6 procent). Då ingår två testpass, lika många kval och två race över 50 minuter.

– Med den här åtgärden hoppas vi få till en bra start på mästerskapet, räta ut ett och annat frågetecken och skapa förutsättningar för att riktigt många ska anmäla sig till fortsättningen av serien. Det är min övertygelse att så också kommer att ske och att Swedish GT bli riktigt bra och sevärt 2015, säger Lundin.

När anmälan görs för resterade tre deltävlingar av säsongen kommer de att kosta 55.000 kr plus moms utöver de 15.000 kr plus moms för premiären.

I samband med premiärtävlingen i Anderstorp kommer STCC AB att bjuda in team och förare till en informationsträff.

Kalender Swedish GT 2015

29-31 maj: Anderstorp (STCC)

10-12 juli: Falkenberg (STCC)

13-15 augusti: Karlskoga (STCC)

4-5 september: Ring Knutstorp (Autoropa Racing Days)