Nya bilarna på plats – nu kan säsongen börja

Nu är de anlänt till Sverige – alla tio nya Renault Clio RS4 för Clio Cup 2015.

De sista sex kom med biltransport till Karlstad i måndags morse.
– Det känns bra att ha samtliga bilar på plats. Nu kan säsongen börja, säger Göran Olsson, general manager för klassen.

Tio nya Clio RS4 var målsättningen när Renault under fjolåret, tillsammans med STCC, bestämde sig för att vitalisera Clio Cup med den nya modellen från och med 2015.
– Intresset för den nya bilen var stort från start och redan tidigt stod det klart att vi skulle nå vår målsättning om tio bilar.

Albin Wärnelöv var först med att satsa på den nya Clion. Henric Skoog, Peter Larsson, Emelie Moe, Nicklas Oscarsson, Axel Mörner, Anders Gustavsson och Johan Carlström har alla följt hans exempel.
– Ytterligare två bilar kommer att rulla i mästerskapet och vilka förarna blir kommer att avslöjas inom kort, säger Olsson.

Med den fjärde generationen Renault Clio tar klassen ett steg framåt. Nya modellen är en fullblodsracer vars drivkälla är en 1,6-liters turbomotor som utvecklar 220 hästkrafter. Bilen har en 6-växlad sekventiell växellåda med så kallade paddlar och är bland annat utrustad med bättre bromsar och aerodynamik än föregångaren.

Generation 3-bilen, som varit så populär under sina tre första säsonger i Sverige, lever vidare som juniorklass i Clio Cup, JTCC. Jämte seniorerna i nya Clio RS4 ska mästerskapets yngre förare, mellan 15 och 20 år, göra upp om JSM-titeln.
– Dubbla titlar, nya och äldre bilar, rutinerade och unga, talangfulla förare… Clio Cup JTCC kommer att bjuda på en härlig blandning och ett stort och intressant startfält den här säsongen, konstaterar Olsson.