Lyckad turné för Wärnelöv och Experion Racing Team

Albin Wärnelöv har varit på Europaturné. Han har testat nya Renault Clio RS4 på Zandvoort, Spa och Nürburgring GP.
– Tre fantastiska och lärorika dagar på tre helt otroliga banor, hälsar Albin via mobiltelefonen från en motorväg i Tyskland.

Experion Racing Team har rivstartat sin andra säsong i Clio Cup JTCC. Efter en inledande test på Kinnekulle Ring har familjeteamet fortsatt säsongsförberedelserna i Europa. Den 23 mars deltog Albin på en officiell träning med Clio Cup Benelux på Zandvoort i Holland. Två dagar senare väntade Spa i Belgien och som avslutning på turnén körde Albin Nürburgring GP den 26 mars.
– Zandvoort var en riktigt trevlig upplevelse och Spa stört kul att åka på – jag var riktigt livrädd några gånger, säger Albin och skrattar gott.
På Spa träffade han för övrigt Clio Cup-kollegan Henric Skoog, som också åkt till Belgien för att testa den nya Clion.
Resans höjdpunkt var emellertid mötet med Nürburgring GP.
– Det var verkligen min typ av bana. Där fick jag körningen att stämma riktigt bra så man kan säga att vi avslutade på topp, säger Albin.
Många av långa pass gav självklart det relativt färska teamet – där pappa Johnny är teamchef och Albins bror Johan huvudmekaniker – en hel del erfarenhet.
– Huvudmålet med resan var givetvis att lära känna den nya bilen. Det har vi gjort men vi har också fått till ett bra samspel i teamet. Vi är fortfarande nybörjade i det här och gör fel ibland, men vi upptäcker och lär oss nya saker hela tiden.

Wärnelöv är lyrisk över nya Clio RS4.
– Bilen är fantastisk, så driftsäker och så rolig att köra. Det är en verklig fullblodsracer på lagom nivå, säger han och hyllar bland annat paddelväxeln och bilens bromsar.
Besöken på tre av Europas häftigaste och mest utmanande banor har gett Albin Wärnelöv både energi och självförtroende.
– Testdagarna har gett otroligt mycket. Jag har bland annat flyttat fram mina fartmässiga gränser rent psykologiskt, lärt mig utnyttja bromsförmågan på en riktig racerbil och fått nyttig erfarenhet i att läsa in nya banor.

Närmast väntar en testdag på Mantorp Park under påskhelgen för Experion Racing Team. Därefter är det officiell Clio Cup-test på Gelleråsen i Karlskoga den 10 april.
Däremellan, den 6 april, är det möjligt att Wärnelöv tävlingsdebuterar i den nya bilen i Clio Cup Benelux-serien på Zandvoort.
– Vi har inte bestämt oss om det blir start där eller inte. Först ska vi hem och smälta alla intryck från den har resan.