Lamborghini Huracán i Swedish GT

PWR Racing Team tar i år klivet upp i GTA, den snabbaste klassen i Swedish GT. Satsningen gör man med en GT-version av Lamborghinis senaste supersportbil Huracán. Närmare bestämt en Huracán LP 620-2 Super Trofeo. Den bakhjulsdrivna 620-hästarsbilen är helt ny för i år och teamet är i skrivande stund på besök i Sant’Agata, Italien, för utbildning och provkörning. Senast teamet deltog i GTA slutade man tvåa i mästerskapet och målsättningen är även denna säsong hög.

Peter ”Poker” Wallenberg ser fram emot att tillsammans med Daniel Haglöf ge de andra teamen en hård kamp om mästerskapstiteln. Denna säsong blir startskottet för PWRs samarbete med Lamborghini. Och att få chansen att slå ärkerivalen från Maranello ute på banan gör knappast hungern efter toppen på podiet mindre.

-Vi upplever en stor efterfrågan och nyfikenhet i Sverige kring de mest exklusiva supersportbilarna. Därför är det extra kul att, förutom Lamborghini Malmös stora satsning, få ut en helt ny Huracán på de svenska racingbanorna, säger Johan Mårtensson på Lamborghini Malmö.

PWR Racing Team som också 2015 tävlar i STCC är glada över att Swedish GT numer är en del av STCC-paketet. Så här kommenterar Jonas Lundin, VD på STCC, PWRs deltagande i Swedish GT 2015:

-Kul att vi får se en Lamborghini på banan. Jag tror att det kan dra mycket folk till tävlingarna. För att jämna ut skillnaderna i GTA mellan den nya bilen och de några år äldre bilarna kommer SRO att göra en bedömning av prestandaglappet. Därefter kommer Lamborghinin att begränsas genom en kombination av luftrestriktor och extra vikt.Detta för att kunna bjuda publiken på så tight och bra racing som möjligt.

Jonas avslutar med att hälsa alla välkomna ut på Sveriges racingbanor för att se världens supersportbilar göra upp om mästerskapstiteln.