Ägarförändringar i STCC

Delägarna i STCC, Jonas Lundin, bröderna Daniel och Filip Sporre, övertar Rickard Pålssons kvarvarande ägarandel i företaget.
– De nya ägarförhållandena visar på vårt engagemang i verksamheten. Vi är inne i en positiv utveckling och förändringarna påverkar inte vår strategi i hur vi vill driva och utveckla företaget, racingmästerskapet och RallyX, säger STCC:s VD Jonas Lundin.

Det var 2005 som Rickard Pålsson, som redan tidigare hade ett stort engagemang i sporten via sitt företag VEIDEC AB, gick in som ägare av STCC, Skandinaviens största och mest prestigefyllda banracingserie.

I början på 2014 fick företaget nya delägare i Daniel och Filip Sporre. Senare samma år blev ägartrion en kvartett då Jonas Lundin tillträdde som ny VD efter Bob Huzell.

Samtidigt lämnade Rickard Pålsson styrelsen och nu lämnar han även ägarrollen i företaget, för att helt kunna fokusera på VEIDEC.
– Jag kan se tillbaka på fantastiska år med STCC där företaget och mästerskapet har utvecklats fint. Men allt har sin tid och under förra året inledde jag en process för att avveckla min ägarroll. Den nya ledningen, som tillträdde i fjol, har nu kommit in ordentligt i verksamheten och jag önskar Jonas Lundin, Daniel och Filip Sporre lycka till i arbetet med att stärka och utveckla STCC, säger Rickard Pålsson.

– Jonas, Filip och jag tackar Rickard för förtroendet att få ta stafettpinnen vidare och vi känner stort gensvar hos alla som är engagerade i svensk racing och rallycross. Vi ser nu fram emot premiären i Skövde den 9-10 maj och en fin säsong med ett fullspäckat racing- och rallycrossprogram, säger Daniel Sporre.