Kristoffersson tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Johan Kristoffersson gör comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Med två titlar på meritlistan råder det ingen tvekan om med vilken ambition han tar sin an årets mästerskap.
– Jag kör för att vinna. Inget snack om saken, säger han utan att tveka.

Det var som racerförare, i Porsche Carrera Cup Scandinavia, Johan Kristoffersson slog igenom på allvar 2011. Som nykomling i klassen utmanade han Robin Rudholm om titeln, men fick nöja sig med andra plats efter en tjuvstart i finalen på Mantorp Park.
År 2012 och 2013 var det ingen som kunde hota Kristoffersson. På två säsonger vann han 20 race och dubbla titlar. Kombinationen Johan Kristoffersson, ingenjören Ronnie Bergström och familjeföretaget Kristoffersson Motorsport var snudd på oslagbar.
Nu blir det Carrera Cup igen för Johan, Bergström och KMS.
– Carrera Cup har betytt mycket för mig i min utveckling som förare, säger Johan, som för ett par veckor sedan presenterades som en het medaljkandidat i den satsning på rallycross-VM som Volkswagen gör 2015.
– Rallycrossen kommer att vara nummer ett för mig, racingen ett viktigt komplement. Carrera Cup är en bra klass och erbjuder mycket körning i en häftig bil som det ska bli kul att sätta tänderna i. Jag är övertygad om att min medverkan i Carrera Cup kommer att göra mig till en bättre rallycrossförare, säger Johan, som hade möjlighet att testa nya Porsche 911 GT3 Cup i höstas.
– En ball bil, men jag har inte kört den tillräckligt mycket för att kunna analysera den i detalj. Den stora skillnaden jämfört med den tidigare modellen är växlingen med så kallad paddle shift samt att bilen uppför sig lite annorlunda på de nya däcken.

Tommy Kristoffersson, Johans pappa och teamchef, är glad över att de båda mästerskapens kalendrar gör det möjligt för KMS att delta i båda.
– Det ger Johan chansen att tävla mycket vilket vi lärt oss att han klarar av, trivs med och utvecklas av. Dessutom tycker vi om att tävla på hemmaplan och i STCC, ett mästerskap vi medverkat i sedan 1998, säger Tommy.
Kristoffersson Motorsport är ett av svensk racings framgångsrikaste team. I Porsche Carrera Cup har KMS två titlar förutom de med Johan Kristoffersson; Edward Sandström 2007 och Jocke Mangs 2008.
I STCC har det Arvikabaserade teamet erövrat sex titlar. Johan Kristoffersson var den KMS-förare som vann mästerskapet senast, 2012. STCC-guld för Kristoffersson Motorsport har även Mattias Ekström (1999), Roberto Colciago (2001, 2002), Fredrik Ekblom (2003) och Thed Björk (2006).
– Vi välkomnar Kristoffersson Motorsport och Johan Kristoffersson. Porsche Carrera Cup Scandinavia tillförs ett professionellt team och en förare i absolut toppklass, säger Thomas Johansson, mästerskapets sporting director.

STCC-säsongen inleds i Skövde 8-9 maj. Redan kommande helg, lördagen den 11 april, kör Porsche Carrera Cup Scandinavia test på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.
Dit kommer självklart Johan Kristoffersson liksom regerande mästaren Oscar Palm, Lars-Bertil Rantzow, Lukas Sundahl och alla de andra förarna i mästerskapet.