Tätt i toppen under lyckad testdag för Renault-klasserna

Nedräkningen har börjat. I dag (10 april) genomförde Clio Cup JTCC och Formel Renault 1,6 årets första, officiella test. På Gelleråsbanan utanför Karlskoga lade totalt 20 förare värdefulla varv bakom sig inför premiären i Skövde.
Snabbast i de båda klasserna var Albin Wärnelöv och Juuso Puhakka.

Racingsäsongen närmar sig med stormsteg. Den 8-9 maj avgörs STCC-premiären på flygplatsbanan i Skövde. Samtliga team i Clio Cup JTCC och Formel Renault 1,6 går nu in i den sista fasen i sina förberedelser inför årets första race.
På Gelleråsen var det tätt i toppen. I Clio Cup JTCC var de åtta främsta förarna inom en sekund. Snabbast för dagen var Albin Wärnelöv närmast följd av Henric Skoog och Janne Gustavsson.
– Jag är glatt överraskad, hade inte trott att jag skulle vara med riktigt så högt upp, sa Wernelöv vars bästa tid noterades i det sista av dagens åtta pass.
Då hade Henric Skoog redan lämnat Gelleråsen. Fjolårets mästerskapstvåa var snabbaste i tre av de fem pass han genomförde innan han var tvungen att hasta vidare för andra uppdrag.
Topptrion var inte oväntad. Bakom Wärnelöv, Skoog och Gustavsson var det emellertid flera som överraskade med riktigt bra tider. Nykomlingarna Nicklas Oscarsson och Julle Ljungdahl tillhörde definitivt den skaran. Ljungdahl var för övrigt tvåa i den äldre Clio-modellen, slagen endast av Marcus Annervi.
– Det blev en riktigt lyckad testdag under vilken nya Clio RS 4 gjort ett positivt intryck och fått idel lovord av förarna, konstaterade cupansvarige Göran Olsson.

Totalt har 15 förare anmält sig till 2015 års upplaga av Clio Cup JTCC. Startfältet, som verkligen ser intressant ut, kan växa med ytterligare någon eller några förare innan det är dags för premiär.

Karlskoga Testdag 2015, Formula Renault 1.6,

 

Riktigt lika många bilar blir det inte i Formel Renault 1,6, men klassen, som går in på sin tredje säsong, fortsätter att locka unga, lovande talanger. Tyvärr hade flera förhinder att delta på testen i Karlskoga, men de sju som kom till start visade upp sig från sin bästa sida. Testsnabbast för dagen var nykomlingen, finländaren Juuso Puhakka (bilden) tätt följd landsmannen Ilmari Korpivaara, Linus Lundqvist och Otto Tjäder. Mellan de fyra bästa skiljde inte ens tre tiondelar. Övriga var heller inte långt efter – alla klart inom sekunden.