Aabol siktar på segrar under debutsäsongen

Den evigt leende Kevin Aabol ska bli nästa norrman att erövra racing-Sverige. Efter två år i plantskolan Formel Renault 1.6 tar han i år steget upp till STCC.

Senaste framgången för Norge i STCC-sammanhang var 2009 när Tommy Rustad körde hem titeln. Nu siktar Kevin Aabol på att bli nästa succé-norsk.
– Jag tror STCC-bilen passar min körstil riktigt bra, men när man gör ett klassbyte så tar det självklart tid att lära sig bilen. Testet i höstas var positivt och jag vill vara med i toppen från start, säger en optimistisk Aabol.

Aabol imponerade i testdebuten på Gelleråsen och det ledde till en styrning med Team Kia där Tobias Johansson är chef. Teamet mönstrade under fjolåret en ung föraruppsättning och den ungdomliga entusiasmen hänger kvar även 2015. Förutom Aabol kommer Emelie Liljeström att köra teamets bilar i mästerskapet.

Under åren i Formel Renault 1.6 har Kevin imponerat på den svenska publiken. Han är en racer som gillar att ta sig fram med hjälp av lite hårda armbågar.
– Jag tror min förmåga att ta mig fram i fältet kommer att passa bra även i STCC. Annorlunda blir det självklart, men det är en utmaning jag gärna antar.