Porscheförare laddar även för Swedish GT

I lördags genomförde Porsche Carrera Cup Scandinavia säsongens första officiella test. För en sextett förare var den intensiva dagen på Gelleråsbanan utanför Karlskoga även en del i förberedelserna inför deras medverkan i Swedish GT.

– Det blir mycket körning i sommar, konstaterade bland annat Ingvar Mattsson belåtet.

Mattsson, som tävlar för Anderstorp Racing Club, har för avsikt att köra sin nya Porsche GT3 Cup 991 i GTA-klassens samtliga fyra deltävlingar i Swedish GT. Thomas Karlsson från Falkenbergs MK kommer att göra det samma.

Utöver den duon har minst ytterligare fyra förare planer på en medverkan. Mats ”Snickar-Matte” Karlsson, Magnus Öhman, Oscar Palm och Lars-Bertil Rantzow är alla intresserade av att komma till start.

Totalt körs tre av deltävlingarna i Swedish GT ihop med STCC. Den fjärde, finalen på Ring Knutstorp i Skåne 4-5 september, arrangeras som en del i Autoropa Racing Days.

Nya Porsche GT3 Cup 991 går in i GTA-klassen där för övrigt PWR Racing Team kommer att tävla med en GT-version av Lamborghinis senaste supersportbil Huracán – en Huracán LP 620-2 Super Trofeo.

– Det ska bli roligt att dubblera och köra båda mästerskapen. Nya Porschen är en fantastisk bil, men även om den är förhållandevis lättkörd kommer det självklart att ta lite tid innan jag lärt mig den ordentligt, säger Thomas Karlsson, som inte tävlat i Carrera Cup tidigare och som körde BMW M3 i Swedish GT 2014.

 

Swedish GT 2015

  • 29-31 maj: Anderstorp (STCC)
  • 10-12 juli: Falkenberg (STCC)
  • 13-15 augusti: Karlskoga (STCC)
  • 4-5 september: Ring Knutstorp (Autoropa Racing Days)