Gustavsson släpper fram ung duo i STC Racing Team

Som 51-åring blev han Årets Rookie i Clio Cup JTCC 2014. I år hoppas Janne Gustavsson att någon betydligt yngre förare ska erövra den titeln. Varför inte Anton Caldana eller Joel Jern, nykomlingarna i Gustavssons eget team?

I fjol gjorde Lidköpingsbaserade STC Racing Team debut i Clio Cup med Janne Gustavsson och Joakim Ahlberg. Bäst gick det för teamchefen som via åtta pallplatser – varav en seger – blev trea bakom Robert Helling och Henric Skoog i mästerskapet.

I år är teamet tillbaka med Janne Gustavsson som förare och teamchef i en ny Clio RS4. I fjolårsbilarna sitter unga löftena Anton Caldana, 15 år, och Joel Jern, 14 år.

De unga västgötarna kommer från kartingen och är klubbkompisar i Lidköpings KK. Säsongen blir deras första i riktig bil och fokus ligger självklart på att växa in i klassen.

Duon ingår i den grupp av unga förare upp till 20 år som tävlar i JTCC där SM-medaljerna för juniorer ska fördelas i höst.

Janne Gustavsson och Marcus Caldana, pappa till Anton, är gamla bekanta och när de båda kartingungdomarna började fundera på nästa klass i karriären var steget till Clio Cup inte långt.

Caldana och Jern kommer att matchas försiktigt under sitt debutår i klassen. Pressen att göra resultat ligger på teamchef Gustavsson.

– Jag är glad över fjolårets tredjeplats och vill givetvis stå på pallen och försvara medaljen. Men det blir inte lätt, konkurrensen är hård, säger Gustavsson som med sina 52 år blir äldst i klassen.
– Jag blir äldst och Joel yngst med sina 14 år, konstaterar han.

Förutom de tre förarna kommer STC Racing Team att bestå av koordinatorn Marcus Caldana, sex mekaniker och två personer med ansvar för bland annat maten.

Joakim Ahlberg, som körde för teamet i fjol, men som tagit ett sabbatsårs bakom ratten för att satsa på egna firman, finns med på Gustavssons önskelista som ansvarig för skruvandet.
– Inget är klart ännu, men vi har med honom i kvällsbönen, säger Gustavsson.