STCC-prägel på Oscarssons Clio Cup-satsning

Nicklas Oscarsson, nykomling i Clio Cup JTCC, får känna på hetluften i STCC redan den här säsongen. Under tävlingshelgerna ska nämligen Brovallen Design, som driver Team Kia i STCC, sköta den unge stockholmarens Clio RS4.
– Upplägget med Brovallen Design känns extremt bra, säger Oscarsson.

Sköta bilen själva eller ta hjälp av ett redan etablerat team? Det var frågan Nicklas Oscarsson med familj ställde sig inför sin första säsong i Clio Cup JTCC. Han tog kontakt med ett antal STCC-team och frågade om de var sugna på att ha en Renault Clio med på tävlingarna. Brovallen Design med chefen Tobias Johansson i spetsen visade intresse och efter något möte kom parterna överens.

– Jag kommer att stå med Team Kia under tävlingarna där jag får möjlighet att använda all deras tekniska utrustning. Jag har mina egna mekaniker men kommer att ha Elias Tropé från Brovallen som receingenjör, berättar 17-åringen och avslöjar att avtalet med Brovallen innebär att han kommer att medverka på teamets olika PR-dagar och att han får en test i en STCC-bil senare i höst.

– Vi har genomfört två testdagar tillsammans och jag är jättenöjd med Elias som ingenjör. Vi var överraskande nära topptrion redan under den första testen i Karlskoga och allt har gått över förväntan hittills.

Mellan racen kommer Oscarssons eget team att sköta bilen.