Starkt genrep av Henric Skoog i Tyskland

Med två veckor till premiären på hemmaplan valde Henric Skoog att köra Clio Cup Central Europe på Oschersleben. Det blev ett lyckat genrep på tysk mark för de unge Renaultföraren, som bland annat körde till sig en pallplats.

Henric Skoog från Eskilstuna blev tvåa i Renault Clio Cup JTCC 2014 och är en av mästerskapets stora favoriter inför årets premiär i Skövde 8-9 maj. Att Skoog, som tävlar för PFI Racing, kommer väl för beredd råder det ingen som helst tvekan om.

Efter försäsongstester både utomlands (Zandvoort och Spa) och här hemma (Kinnekulle Ring och Gelleråsen) har han också hunnit med att tävlingsdebutera i nya Renault Clio RS4.
– Det var kul att ställa upp i premiärtävlingen i den europeiska serien. Alla tyckte det var positivt att ett team från Sverige fanns på plats och jag kände mig inte speciellt nervös. Det var som en vanlig racehelg, berättar Skoog, som imponerade redan i kvalet där han slog till med näst bästa tid, bara två hundradelar från pole position.

– Körningen stämde bra, men i racet blev det helt andra förutsättningar. Det började regna och slicks på vått underlag är ingen perfekt kombination. Jag var av flera gånger, ett öde som jag delade med de flesta andra.

I ett ganska rörigt race kämpade Skoog till sig en tredjeplats och fick kliva upp på pallen.

I det andra heatet brottades 18-åringen från Västmanland med understyrning på lite slitna däck och han hängde inte med riktigt tidsmässig. Det blev en sjätteplats till slut – från sjunde startruta.
– Omvänd startordning, baserad på placeringarna i det första heatet, gällde i race två. Det som var lite annorlunda var att man med lottens hjälp bestämde hur många man skulle vända på. Alternativen var fem sex, sju och åtta. Det blev sju.

Henric Skoog är nöjd med sin första deltävling i Clio Cup Central Europe. Efter insatsen på Oschersleben ligger han på tredje plats i tabellen, ett faktum som givetvis sporrar till ytterligare inhopp.
– Viljan och ambitionen är helt klart att göra fler starter och det lockar verkligen att tävla på breda, snabba och klassiska banor som exempelvis Red Bull Ring, Spa och Nürburgring. Någon start i den andra deltävlingen blir det emellertid inte. Då tar jag studenten, konstaterar han.

Skoog ser fram emot premiären i Clio Cup JTCC.
– Vi har fått ut mycket av försäsongstesterna och tävlingen i Tyskland bidrog också till känslan att jag kommer väl förberedd till premiären. Jag välkomnar den hårda konkurrensen i mästerskapet – den är utvecklande – men självklart är jag med för att vinna.