Volvo Polestar Racing snabbast i första STCC-testet

Volvo Polestar Racing och regerande mästaren Thed Björk var snabbast i det första officiella STCC-testet för året på Knutstorp.
– Detta är precis den starten på säsongen som jag ville ha. Mitt mål är fast satt på att bli den första föraren någonsin att ta tre raka STCC-titlar och detta har definitivt ökat mitt självförtroende, säger Björk.

Björk satte sitt snabbaste varv på 57.592 i det första passet på första testdagen, en tid som aldrig slogs under de två testdagarna.

– Bilen fungerade riktigt bra direkt från start, trots att vi har bytt till en ny däcktillverkare i år. Jag kan knappt bärga mig inför första tävlingen, det kommer bli spännande i år! säger Björk.

Teamkompis Fredrik Ekblom var inte långt bakom med tredje snabbaste tid totalt, bara 83 tusendelar bakom Björk.

– Det har varit två bra testdagar. Vi har gått igenom vårt planerade testprogram och informationen vi fick var mycket viktig. Jag har en bra känsla inför första tävlingen, mitt mål är satt på nummer ett i mästerskapet, säger Ekblom.

Prins Carl Philip gjorde stadiga framsteg under testpassen och var sjätte snabbast på morgonpasset under andra dagen, bara sex tiondelar från snabbaste tid.

– Vi har gjort en hel del framsteg och medan det är mycket kvar att jobba på så är jag rätt nöjd med testet totalt, säger prins Carl Philip.

Mycket fokus riktades på de nya däcken då mästerskapet byter från Yokohama till Michelin och teamen har begränsat med tid att hitta en ny inställning. STCC 2015-säsongen startar den 7-8:e maj med Skövde Airport Race.